NIEUWS

WOLF NATHAN VICE-KAMPIOEN IN PORSCHE CARRERA CUP

Na 17 races is de balans opgemaakt in de Duitse Porsche Carrera Cup: Wolf Nathan is de vice-kampioen 2015 bij de gentleman rijders. “Ik heb alles eruit gehaald wat erin zat. Rolf Ineichen is gewoon een maatje te groot”, vertelde de coureur van FE Racing na de seizoensfinale op de Hockenheimring waar het geluk hem in de steek liet. 

 

Met 20 punten achterstand op zijn Zwitserse concurrent voor de titel, en 40 punten te verdienen, reisde Wolf af naar het 4,574 km lange Grand Prix-circuit om nog één keer alles te geven. Met een uitvalbeurt van Rolf Ineichen loerde er immers nog een kans op de kampioenstitel. De inspiratie had zijn weerslag op de stopwatch in zowel de vrije training als de kwalificatiesessies. 

 

Nog nooit zo hard

 

“In de kwalificatie kwam ik tot een rondje van 1:43,9 min. Zo hard ging ik nog nooit op Hockenheim!”, genoot Wolf. Het snelle rondje bracht een tweede startpositie bij de gentlemen voor de lange race op zondag. Op zaterdagmiddag begon de ondernemer uit Elst als derde gentleman aan de wedstrijd. In beide gevallen goed voor een 22e startpositie in het veld met 25 Porsche 911 GT3 Cup auto’s.

 

De gevonden snelheid kon in de openingsrace niet worden omgezet in een mooie klassering. “Ik kwam bij de start in het gedrang terecht. Toen er voor me een aantal auto’s op elkaar vlogen moest ik uitwijken en van mijn gas af. Ik kon van achteraan beginnen.” 

 

Dankzij de scherp sturende Porsche van Land Motorsport maakte Wolf de nodige plaatsen buit en wist zelfs aan te haken bij zijn rivaal Rolf Ineichen. “Helaas maakte ik een klein foutje, waardoor ik even door het grint ging.” Op karakter achterhaalde hij nog de Zweedse A-rijder Magnus Ohman om uiteindelijk te finishen op een vierde plaats bij de B-rijders. “Met een cleane start had er veel meer ingezeten. Jammer.”

 

Dankzij de zege van Rolf Ineichen was ook meteen de strijd om de titel beslist. Voor Wolf wachtte op zondagochtend nog wel een missie: het veiligstellen van de vice-titel. De openingsfase werd een kopie van de dag ervoor. “Ik moest weer uitwijken voor auto’s die elkaar raakten.” Als voorlaatste startte Wolf de jacht naar voren. “In het middendeel reed ik naar Ralf (Bohn, zijn concurrent voor het vice-kampioenschap, red.) maar een losse splitter van de voorspoiler zorgde voor nogal wat onderstuur, waardoor ik niet kon blijven aanvallen.”

 

Prima einde

 

Met een tweede plaats bij de gentlemen verzekerde Wolf zich niettemin glansrijk van de vice-titel. “Een prima einde aan een mooi seizoen. Het hele weekeinde waren mijn rondetijden goed. Ik ben dit jaar opnieuw gegroeid als coureur, getuige mijn tweede plaats in het kampioenschap voor Ralf”, concludeert de racende ondernemer opgetogen.