NIEUWS

WOLF NATHAN MAAKT DROOM WAAR IN PORSCHE CARRERA CUP

Vijf jaar geleden zag Wolf Nathan tijdens een buitenlandse zakenreis TV-beelden van de Porsche cup. Het was voor de ondernemer uit Elst de directe aanleiding om zijn racelicentie te halen. Na het kampioenschap in de Supercar Challenge en het winnen van de wintercup op Zandvoort is het tijd om zelf de stap te wagen: Wolf racet in 2012 in de Duitse Porsche Carrera Cup.

“Dit is toch wel een droom die werkelijkheid wordt”, zegt de directeur van Nathan Import/Export, met het hoofdkantoor in Duiven. Wolf Nathan is een echte Porsche adept, die ook op de openbare weg de geneugten van een 911 geniet. De passie voor het Duitse sportwagenmerk krijgt met ingang van het laatste weekeinde een nieuwe dimensie.

De Duitse Porsche Carrera Cup is één van de meest competitieve raceklassen; een wereld waar het draait om honderdsten van seconden. Vooral tijdens de kwalificatie. “Ik barst van de ambitie. Ik ben vastbesloten aan te gaan haken. Je wilt niet weten hoeveel ik in de sportschool zit.”

In de Carrera Cup wordt gereden met 450 PK sterke Porsches 911. Het seizoen telt negen weekeinden als onderdeel van het vermaarde DTM, waarbij Wolf en zijn Porsche collega’s twee races rijden: op zaterdag over 60 kilometer en op zondag van 80 kilometer. “Ik zal het beste uit mezelf moeten halen”, weet Wolf. “Ik hoop te kunnen scoren in het klassement voor privérijders.”

In die ambitie wordt de Elstenaar bijgestaan door het meervoudige Duitse kampioensteam van Land Motorsport en bovendien werden in Uponor, Visietech en GAC belangrijke sponsoren gevonden. Wolf vormt een collectief met zijn maatje Jaap van Lagen, die voorin mee wil strijden bij de pro’s, Harrie Kolen en Hoevert Vos. “We hebben een leuke club mensen bij elkaar. Een uitstekende mix van professionaliteit en gezelligheid. Ik kan niet wachten tot ik de baan op mag.”

Ook Supercar Challenge
Wolf Nathan blijft daarnaast ook de Supercar Challenge trouw. De regerend kampioen bij de GT’s bestuurt in 2012 de V8 Star van team Mad & Daring. Met deze auto won hij deze winter samen met Jaap van Lagen het Winter Endurance Kampioenschap.

 

Kalender Porsche Carrera Cup 2012

29 april Hockenheimring
6 mei Lausitzring
19 mei Nürburgring
3 juni Red-Bull-Ring (Oostenrijk)
1 juli Norisring
19 augustus Nürburgring
26 augustus Circuit Park Zandvoort (Nederland)
16 september Oschersleben
21 oktober  Hockenheimring