NIEUWS

WOLF NATHAN DERDE IN 24U BARCELONA!

Wolf Nathan kwam, zag en stond na 24 uur racen op het podium van het Circuit de Catalunya. Dit keer zonder zijn eigen FE Racing, maar met het team van Auto Racing Club Bratislava. Bij zijn debuut op het Spaanse F1-circuit finishte Wolf samen met maatje Jaap van Lagen, Ivo Breukers en vader Miro Konopka en zoon Mato Konopka heel verrassend als derde.

Na twee keer Oschersleben, twee keer Dubai en één keer de 12 uur van Hongarije wacht voor Wolf dit keer de 24 uurs race op het beroemde circuit bij Barcelona. “Echt een super uitdagende baan. Ik ben blij dat ik hier nu een wedstrijd heb kunnen rijden. Ik merkte aan mezelf dat ik het rondje vrij snel onder de knie had. Ik had de data van Jaap goed ingeprent en met een paar rondjes voelde ik me vertrouwt.”

In de aanloop naar de start is het nog even hectisch bij het Slovaakse team als in de vrije training de Porsche 997 GT3 Cup plotseling op vijf in plaats van zes cilinders loopt. Improviserend kwalificeert het vijftal zich als zevende, waarna de monteurs zich vol overgave op de haperende machine werpen.

De techneuten slaan de nacht over om onder meer een nieuwe versnellingsbak, verse aandrijfassen en een nieuwe computer te monteren. Op het moment dat de pitlane opengaat voor de startopstelling is de Porsche klaar voor de 24 uursrace.

“ARC Bratislava is een fantastisch goed team”, zo merkt Wolf tijdens het Spaanse endurance avontuur. “Alles was erg goed verzorgd en de Porsche heeft geen klap verkeerd gegeven.” Het zorgt voor sensatie, want vanaf de openingsfase rijdt de nummer 7 Porsche mee om de hoofdprijzen, ondanks concurrentie van veel snellere auto’s.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het team zelfs enkele uren aan de leiding. Wolf: “Dan kom je het rechte stuk opblazen en zie je nummer zeven bovenaan staan op de paal met de stand. Dat is toch wel kicken hoor!” Op weg naar de finish komen uiteindelijk de winnende McLaren GT3 van Lapidus Racing en de Ferrari 458 Italia GT3 van Russian Bears Motorsport voorbij.

Het brengt Wolf, Jaap en de overige rijders van ARC Bratislava een prachtige en onverwachte derde plaats en de zege in de klasse voor Porsches. “Voor het eerst op Barcelona en dan meteen op het podium, helemaal geweldig!”, geniet Wolf. “Dat we 48 ronden voorsprong hebben op de eerstvolgende Porsche zegt wel wat over onze prestatie.”