NIEUWS

WISSELEND SUCCES OP NORISRING

Op het enige stratencircuit op de kalender van de Duitse Porsche Carrera Cup beleefde Wolf Nathan een weekeinde met twee gezichten. Op zaterdag reed de coureur van FE Racing in een verhitte race naar de vierde plaats bij de gentlemen rijders. De tweede wedstrijd was er één om rap te vergeten na een vroege spin.

Tijdens het vijfde raceweekeinde van de Porsche Carrera Cup raasde Wolf over de Norisring in Neurenberg rakelings langs de vangrails. “Het is een stratencircuit dus heb je geen uitloopstroken of grindbakken. Je moet hier scherp zijn. Een klein foutje en je hangt in de vangrails.”

Honderdsten en tienden
Met een vierde startpositie bij de gentlemen presteerde Wolf prima. “Het maximaal haalbare”, beoordeelde hij zijn snelle ronde van 53.055 sec. “Het draait hier om de honderdsten en tienden van een seconde. Ik ben tevreden.”

In de zaterdagse wedstrijd over 27 ronden trok de coureur van FE Racing de sterke lijn door, ondanks dat Wolf in de openingsfase een tik kreeg van een concurrent waarna de sporing van zijn 450 pk sterke Porsche niet helemaal meer klopte. “Ik heb vier ronden hard geknokt met Chris Bauer en moest hem uiteindelijk net laten gaan.”

Zo finishte Wolf als vierde bij de gentlemen en verzamelde weer nuttige punten voor het kampioenschap. “Die punten zijn heel belangrijk. Natuurlijk sta ik liever op het podium, maar als iemand anders sneller is dan moet je dat kunnen accepteren”, aldus de coureur die dit seizoen wordt gesteund door de Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS.

Marge verkleind
In de tweede race vergaloppeerde Wolf zich al vroeg in de wedstrijd. “In de derde ronde spinde ik en daarna moest ik in de achtervolging. Het lukte nog om twee auto’s te passeren, maar erg blij met de race ben ik niet. Ik wilde meedoen om het podium en dat liep duidelijk anders.” De zevende plaats bij de gentlemen droeg er boven alles aan bij dat Wolf de marge met de nummer drie in het kampioenschap heeft verkleind tot één punt.

Stand Porsche Carrera Cup - B-wertung (gentlemen categorie): 1. Dominic Jöst 140; 2. Rolf Ineichen 132; 3. Thomas Langer 99; 4. Wolf Nathan 98.