NIEUWS

VOLGAS GENIETEN BIJ SUPERCUP RENTREE OP SPA

Alweer drie jaar geleden racete Wolf Nathan op Spa-Francorchamps in de Porsche Supercup. Afgelopen weekeinde keerde de coureur van FE Racing terug in de meest prestigieuze Porsche raceklasse op het spectaculairste F1-circuit ter wereld. “Ik zou willen dat er ook nog een derde race zou zijn geweest.”

De Ardenner piste, iets langer dan 7 kilometer, heeft vrijwel alle ingrediënten voor een heroïsch circuit: flink hoogteverschil, bloedsnelle bochten, technische secties, lange rechte stukken, een krappe hairpin, dito chicane én een historie om van te watertanden. Juist omdat het zo gaaf is om daar te racen, mengde Wolf Nathan zich vol enthousiasme in de Porsche Supercup.

 

Dik 240km/u…

“De laatste keer op Spa racete ik nog met het vorige type 911, met de nieuwe 991 Supercup-racer kun je nog harder”, vertelt de coureur met fonkelende ogen. “Voor Eau-Rouge hoef je met deze Porsche niet meer te remmen. Iets gas los en dan weer vol gas. Zo gaaf!” Zo’n zelfde sensatie kreeg de gentleman voorgeschoteld in de bloedsnelle knik Blanchimont. “Doorschakelen naar zes, heel iets liften en dan erdoor heen met dik 240 km/u…”

 

Het verleggen van de grenzen sorteerde meteen effect in de kwalificaties: Wolf verbeterde zijn persoonlijk record met liefst 3 seconden, nadat de afstelling van zijn Porsche door de monteurs van Land Motorsport werd aangepast. “Simpelweg genieten, maar het is wel jammer dat we in de aanloop naar deze race niet hebben kunnen testen. Dan sta je zomaar een paar plaatsen naar voren.” De eerste wedstrijd op zaterdagavond stond voor de ondernemer vooral in het teken van overleven. 

 

De andere coureurs namen het niet zo nauw met de baanbegrenzing, door overal over de witte lijnen heen te gaan en tamelijk ruig te rijden. “De GP3-klasse racete voor ons en het rubber van hun banden maakte de baan spekglad. Het was glibberen en glijden.” De wedstrijd over 11 ronden bracht een 28ste positie voor Wolf, nog voor teamgenoot Peter Scharmach en racende steracteur Patrick Dempsey.

 

Patrick Dempsey

Met diezelfde Grey’s Anatomy-acteur, een gelouterd coureur met onder meer Le Mans-ervaring, knokte Wolf in het zondagse voorprogramma van de F1 een stevig robbertje. Waarbij de Nederlander zijn beroemde Amerikaanse opponent voorbleef. “Ik had echt een kanonstart. Op weg naar de La Source hairpin remde ik ‘m er aan de binnenkant voorbij, liet mijn auto naar buiten lopen bij het uitkomen van de bocht en was Dempsey voorbij.” 

 

Wat volgde was close racing van het beste soort, want Dempsey en ook teamgenoot Peter  beten zich vast in de staart van Wolf’s 911. “Ik was sneller, maar heb wel de hele race in m’n spiegel smoeten kijken. De snelheid was echter zo goed, dat ik halverwege ook aanhaakte bij het groepje voor me. Het was echt één van mijn mooiste races van het jaar. Ik zou willen dat er ook nog een derde race zou zijn geweest. Zo gaaf was het”, besloot de door Uponor, Nathan Group en Montaplast gesteunde coureur met een knipoog. Wolf eindigde op een knappe 21ste plaats in een veld van 33 brullende Porsches.

 

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.