NIEUWS

VERBAZINGWEKKENDE VIJFDE PLAATS IN 24U DUBAI

Wolf Nathan trok met zijn teamgenoten van V8 Racing naar Dubai om wat recht te zetten. Vorig jaar eindigde de 24U van Dubai te vroeg na acht uur, dus was in 2014 het doel om de heftige endurancerace vooral uit te rijden. Na 24 uur volgas op de Dubai Autodrome werd het verhaal met een imponerende 5e plaats zoveel mooier.

Dat er iets moois in de lucht hing, tekende zich al af tijdens de kwalificaties. Nicky Pastorelli, de snelste van het vijftal Wolf Nathan, Danny Werkman, Alex van ‘t Hoff, Rick Abresch en Pastorelli, zette de 2006 Chevrolet Corvette GT1 op de pole position en bleef zo alle 2013 en 2014 fabrieks GT3-racers voor. 

Podium lonkt
“Echt heel knap”, legt Wolf uit. “Want onze Corvette heeft geen traction control, ABS, flippers aan het stuur of airco, zoals de moderne GT3’s wel hebben. Op het rechte stuk gaat onze V8 harder, maar in de bochten is de concurrentie in het voordeel.” Het weerhield Wolf en zijn collega’s niet om te duelleren om een podiumplek. Na de nacht lag de charismatische Corvette op een 4e plaats.

Wolf: “Dat was ook het moment dat we verder gingen kijken dan finishen alleen. Als het podium lonkt, dan ga je daar als sporter ook voor.” Het nieuwe doel bracht het beste boven bij de ondernemer uit Elst. “Mijn laatste stint liep zo fantastisch. Ik reed constant ronden van 2.04/2.05 min. Ook als er achterliggers opdoemden. Onze auto loopt 300 km/u, maar er rijden ook langzamere auto’s rond die maximaal 200 km/u gaan. Met dat snelheidsverschil is het aanremmen voor een bocht heel spannend. Je vliegt zo ontzettend hard op zo’n andere auto af.”

Veel geleerd
In diezelfde stint van 75 minuten bleef Wolf ook in het spoor van Marc Basseng, de beroepscoureur in een heel snelle Mercedes. “Toen ik zag dat ik hem bij kon houden speelde door mijn hoofd dat ik 5 jaar geleden nog niet eens een racelicentie had. Ik besefte hoeveel ik de laatste jaren heb geleerd.”

Nog zo’n ontlading was het moment dat de Corvette als vijfde onder de finishvlag door raasde. “Vijfde worden in zo’n veld met fabrieksrijders - waarvan we er heel veel hebben verslagen - is ongelofelijk. We gingen allemaal uit ons dak en hebben zaterdagavond een heel mooi feestje gevierd. Mijn racejaar had niet mooier kunnen beginnen!”, besluit Wolf, die in zijn vierde deelname aan de 24U Dubai bovendien voor het eerst de eindstreep haalde.