NIEUWS

VEELBELOVEND DEBUUT IN PORSCHE CARRERA CUP

Jaap van Lagen gaf de premiere van FE Racing in de Duitse Porsche Carrera Cup glans met een vierde en vijfde plaats tijdens de twee races en de derde plaats in de kampioenschapsstand. Teameigenaar Wolf Nathan genoot van zijn debuut in deze competitieve Porsche klasse en kwam op Hockenheim tot twee keer toe één plekje tekort voor het podium bij de Gentleman rijders.

"Het niveau is ongekend hoog", vertelt Wolf na zijn debuut in de Carrera Cup. "Zodra de lichten doven geeft iedereen 110 procent tot aan de finishvlag. Even in je ritme komen is er niet bij. Ik heb heel veel geleerd dit weekeinde." In beide races vetrok de FE Racing voorman als 22ste om op zaterdag als 16de en op zondag als 20ste te worden geklasseerd. Beide keren goed voor een vierde plaats bij de Gentleman’s.

Vooral aan de lange race op zondag (18 ronden) hield de eigenaar van Nathan Import/Export een prima gevoel over. "De staande start ging nu ook goed. Het was voor dit weekeinde een jaar of vier geleden dat ik voor het laatst zo startte. In de race heb ik bovendien twee concurrenten kunnen inhalen en zat nummer drie rondenlang op de hielen."

De debutant merkte bovendien tot zijn verbazing dat hij een aantal bochten achter regerend Supercup kampioen René Rast kon blijven hangen. "Ik zat met mijn rondetijden rond de twee seconden achter de snelste, terwijl ik vooraf eerder uitging van drie tot vier seconden. Ik heb gedurende het weekeinde meer snelheid gevonden dan ik had gedacht."

Topcoureur Jaap van Lagen zette FE Racing bij het debuut in de Porsche Cup meteen op de kaart en gaf de sponsoren Uponor, Visietech, GAC en Alpha Innotec zo volop exposure. In beide races ging hij de snelsten mee, ondanks dat hij twee keer op gebruikte banden moest starten na tegenslag in de kwalificatie. Wat de professional uit Ede er niet van weerhield om voor de zondagse race de tweede startplek te claimen. Jaap gaf slechts 0,005 sec., oftewel 17 centimeter toe op de polesitter.

Tijdens de zaterdagse race zakte Jaap terug van de vijfde startplaats naar plek negen, nadat hij in de openingsfase moest uitwijken voor twee spinnende auto’s. Na een fraaie opmars kwam Jaap na veertien ronden één plaats tekort voor het podium. Op zondag weerde de Edenaar zich opnieuw stevig tegen de concurrentie op verse banden.

"M’n start vanaf plaats twee was goed; ik zat Sean (Edwards, red.) direct op de bumper, maar moest in het begin toch plaatsen inleveren. Daarna ging het opnieuw prima", aldus Jaap, die als vijfde finishte. "Uiteindelijk ben ik tevreden. Veel beter had het gezien de omstandigheden niet gekund. Ik sta nu al derde in het kampioenschap en ik weet dat het in de races nog veel beter kan."