NIEUWS

UPS EN DOWN OP ASSEN

FE Racing beleefde een raceweekeinde met twee gezichten in de Dutch Supercar Challenge. Op het TT-circuit van Assen tekende Wolf Nathan in de Porsche GT3 Cup vrijdags voor de pole position in de Supersport 1-klasse, om de gevonden snelheid op zaterdag om te zetten in een prima derde plaats. De uursrace op zondag ging helaas de mist in door een verkeerd getimede pitstop.

Wolf Nathan was de enige vertegenwoordiger van FE Racing tijdens de vierde afspraak voor de Dutch Supercar Challenge. Zijn vaste teammaatje Jaap van Lagen moest verstek laten gaan tijdens de Gamma Racing Days wegens verplichtingen in de Duitse Porsche Carrera Cup.

Dat Wolf ook zonder Jaap tot de snelsten behoort, bewees de coureur uit Elst tijdens de kwalificaties. Met een vliegende ronde van 1:46.104 min. liet hij de talrijke concurrentie in de Supersport 1 achter zich. “Mijn eerste pole. En ik moet zeggen: het voelt goed. Dit was een goed rondje waarin alles klopte.”

Wolf Nathan maakte zaterdags in de eerste uursrace optimaal gebruik van zijn optimale startpositie. Na een sterke start leidde hij zeven ronden de SS1-divisie met de concurrenten als Bert van der Zweerde en Jacky van der Ende achter zich. “Helaas begon m’n linkervoorband op te spelen, dus heb ik een tandje terug genomen. We moesten immers nog 45 minuten racen.”

Bij het openen van pitwindow loste Wolf meteen zijn verplichte stop in, waarbij de monteurs van Land Motorsport tegelijkertijd de bandenspanning corrigeerden. Wolf Nathan kwam als zesde terug op de baan en begon aan een opmars. In de voorlaatste ronde passeerde hij Berry van Elk.

Het bracht Wolf Nathan een prima derde plaats achter winnaar Bert van der Zweerde en Jacky van der Ende. “Eén positie kreeg ik cadeau door het uitvallen van Barry Maessen, die andere heb ik zelf verdiend. Het ging lekker. Voor mezelf opnieuw een signaal dat ik nog steeds groei als coureur.”

Op zondag verliep de uursrace allesbehalve zoals gepland. De snelheid was aanwezig, getuige de vele 1:47-ers, maar na een uur racen kwam FE Racing als zevende aan de streep. Een verkeerd getimede pitstop maakte een einde aan de podiumaspiraties.

“Het team heeft zich verrekend bij het bepalen van de strategie. Ik kwam binnen voor de verplichte pitstop en loste de pauze van 2:38 min. in, maar eenmaal terug op de baan bleek dat de pitwindow nog niet open was”, vertelt Wolf Nathan.

“Ik moest dus nog een keer naar binnen voor een stop van 2:38 min. Tja, en dan is je race dus naar de knoppen. Balen, maar het is niet anders. De volgende wedstrijd is een zesuursrace op Zolder waar dubbele punten zijn te verdienen. Dan is Jaap weer van de partij en stapt Menno Kuus in als derde rijder.”

FE Racing heeft dit weekeinde haar leidende positie in de Supersport 1-divisie moeten afgestaan, maar met nog vijf races te gaan is het kampioenschap nog altijd een zeer reëel doel. Leider Bert van der Zweerde heeft 163 punten, FE Racing volgt als tweede met 155 punten.