NIEUWS

TWEEDE PLAATS OP VERRADERLIJKE NORISRING

Wolf Nathan moest moeilijke omstandigheden overwinnen tijdens de achtste race van de Duitse Porsche Carrera Cup. Op zondagochtend lag de Norisring in Neurenberg er kletsnat bij. En dan wordt racen met 36 Porsches een heel avontuur. “Deze omstandigheden liggen mij wel.” De coureur van FE Racing onderstreepte dit met een imponerende tweede plaats bij de gentlemen.

De Norisring is het enige stratencircuit van de kalender. De vangrails zijn daarom altijd dichtbij op deze relatief korte (2,3 km) maar bloedsnelle baan. Aan het einde van het rechte stuk razen de Porsches met 250 km/u langs. “Het is één van mijn favoriete circuits. De baan is gaaf en het publiek zit heel dicht op de baan. De sfeer is heel speciaal.”

8 auto’s voorbij
In de zondagse regenrace haalde Wolf het beste in zichzelf naar boven. Van vrijwel achteraan (‘Ik had tijdens een kwalificatie een nieuwe setje banden laten monteren, maar dat mocht dit keer niet. Ik werd teruggezet’) stormde hij naar voren. “Ik koos de buitenste lijn en was meteen 8 auto’s voorbij.”

Toen de coureur van FE Racing beroepscoureur Elia Erhart in het vizier kreeg, ging er een extra register open. Wolf haalde de professional bij en waagde een inhaalactie. “Ik remde drie meter laten dan de ronde ervoor. Dat bleek net iets teveel. Ik schoot door, raakte een andere auto en spinde.” Zes Porsches schoten weer voorbij...

‘Heerlijk geracet’
“Ik kon dus weer opnieuw beginnen.” En dat deed Wolf. Op de vochtige baan haalde hij de  ene na de andere concurrent in, om uiteindelijk als tweede te eindigen bij de Gentleman-rijders en 29e algemeen. “Ik heb heerlijk geracet. Ik voel me wel thuis in deze omstandigheden. Als ik in de beginfase niet had gedacht dat ik Michael Schumacher was, zou ik zomaar als 15e of 16e hebben kunnen eindigen”, aldus de coureur die dit jaar wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel.

Met de tweede plaats achter Daniël Alleman deed de rijder van FE Racing bovenal goede zaken voor het kampioenschap, aangezien Wolf 18 punten vergaarde, waar kampioenschapsleider Rolf Ineichen puntloos bleef. De sterke hoofdrace bleek bovendien een mooie sportieve revanche op de mislukte wedstrijd op zaterdag. 

20 seconden achter
“We startten zaterdag achter de safety car en dat ging helemaal verkeerd: de rijders voor me hielden veel te veel afstand op de auto’s voor hen. Ik zat nog in de chicane toen de groene vlaggen werden gezwaaid. Toen ik over het rechte stuk kwam, lag ik al 20 seconden achter op de leider!” Ondanks de ongelijke start sleepte Wolf nog een vijfde plaats uit het vuur bij de Gentlemen en sprokkelde toch nog 12 waardevolle punten. In de tussenstand staat Wolf nog altijd derde, waarbij het gat met de nummer twee en één steeds kleiner wordt.

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

Tussenstand Porsche Carrera Cup B-wertung: 1. Rolf Ineichen 132; 2. Ralf Bohn 128; 3. Wolf Nathan 114.