NIEUWS

TWEEDE IN DE TUSSENSTAND

Voor het negende achtereenvolgende weekeinde stapte Wolf Nathan in een Porsche racewagen. 'Ik lijk wel een pro', grapte de coureur van FE Racing. Dit keer wachtte de vierde ronde van de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Met zijn Griekse teamgenoot sleepte Wolf twee keer een vierde plaats uit het vuur met de Porsche van GW IT Racing Team/Schütz Motorsport. 

Door de drukkende hitte van rond de 25 graden Celsius waren de omstandigheden zwaar op de baan nabij Salzburg. Een extra hindernis vormde het feit dat het karakter van de Red Bull Ring niet bijzonder goed bij de Porsche 911 GT3 R past. Dus was het knokken geblazen voor Wolf Nathan.

‘Prima punten’
De strijd in de eerste race (op zaterdag) verliep prima totdat teamgenoot Antonios Wossos na vijf ronden de gurney (mini spoiler) op de achterspoiler verloor. Vanaf dat moment gleed de geel met zwarte Porsche teveel over de voorwielen. “Aanvallen zit er dan niet in. Je bent gedwongen om behoudend te rijden”, zo merkte Wolf in het tweede deel van de wedstrijd. Na 39 ronden rolde er niettemin een vierde plaats uit bij de gentlemen (26e algemeen). “Prima punten!”

In de hoofdrace op zondag nam Wolf zoals gebruikelijk de start voor zijn rekening. “Ik heb heel hard m’n best gedaan om de aansluiting te houden met de rest van het veld en dat lukte heel goed, totdat ik twee foutjes maakte”, vertelt de ondernemer uit Elst. Bij het opengaan van de pits voor de rijderswissel kwam ook de safety car in de baan.

“Dat was eigenlijk het moment geweest om binnen te komen”, analyseert Wolf. “Maar het team koos ervoor om twee ronden te wachten. Echt jammer, want een andere Porsche die wel naar binnen ging eindigde later als achtste.” De rijderswissel zelf verliep heel goed, want zijn Griekse teamgenoot kroop sneller dan ooit achter het stuur van de 911 GT3 R. “Antonios reed vervolgens ook een sterke race.”

‘Doorbraak forceren’
Opnieuw rolde er daarom een vierde plaats uit bij de equipes in de B-wertung (20e algemeen). “Met de wetenschap dat de Porsche wat snelheid mist op dit circuit hebben we gewoon twee goede resultaten neergezet”, concludeert Wolf Nathan, die dit jaar wordt gesteund door UponorNathan GroupSitecom en Fresh 'n Rebel.

“Omdat Antonios en ik allebei gentleman coureurs zijn, krijgen wij dubbele punten toegekend. We staan er dus nog steeds goed voor. Het is nu de kunst om in één van de komende vier weekeinden op het podium te eindigen om zo een doorbraak te forceren. We gaan ervoor!”

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

Tussenstand ADAC GT Masters Gentlemen (na 4 van 8 evenementen):
1. Herbert Handlos 262,5 pnt. 2. Wolf Nathan/Antonios Wossos 200 pnt. 3. Domonic Jöst 177.