NIEUWS

SUPERIEURE ZANDVOORT ZEGE VOOR JAAP VAN LAGEN

Jaap van Lagen kreeg onterecht de Zwarte Piet toegespeeld voor de chaos in de openingsrace van de Duitse Porsche Carrera Cup op Zandvoort. Een dag later gaf de professional uit Ede het sportieve antwoord met een van-start-tot-finish-overwinning op de door hem zo geliefde duineniste. “Ik heb slecht geslapen van alle kritiek. Misschien was ik daarom wel zo scherp vandaag.”

Met de Porsche 911 GT3 Cup van Land Motorsport legde Jaap vanmiddag een perfecte start op het asfalt. “Dat moest ook wel, want ik reed als enige op een set gebruikte banden.” Twee aalstrakke openingsronden legden de basis voor zijn tweede overwinning van het seizoen. Ook een safety car situatie bracht de ervaren Edenaar niet aan het wankelen.

Mooiste races
“Alleen in de Kuhmo-bocht en Bos Uit heb je een kans om in te halen, maar juist daar was ik veel sneller dan de concurrentie.” Na 19 ronden won Jaap van Lagen de wedstrijd die hij zo vurig wilde winnen. “Eerst de zege op de Nordschleife en nu de winst in Zandvoort; het betekent dat het gelukt is om de twee mooiste races van het seizoen te winnen.” De kroon op een weekeinde waarin Jaap de allersnelste was, maar hij niets cadeau kreeg.

“De Porsche was absoluut fantastisch. Het team van Land Motorsport heeft een geweldige job geleverd”, meldde de coureur die de races vertrok van een derde én pole position. “En dat zouden twee pole positions zijn geweest als d’r geen rode vlag was gestoken tijdens één van m’n vliegende rondes. Dat was echt pech.”

Slecht geslapen
Nog meer misfortuin in de eerste bocht van de eerste race. Jaap van Lagen moest met een extreme stuur manoeuvre voorkomen dat hij zijn Porsche in die van Kevin Estre boorde en hield de 450 pk sterke bolide net in bedwang, maar kon niet voorkomen dat Estre alsnog geraakt werd. “Iedereen dacht ik me verremde, maar het was Nicki Thiim die heel erg vroeg remde, waardoor Estre moest uitwijken en ineens voor me opdook.”

Jaap van Lagen kreeg niettemin de wind van voren van alles en iedereen en moest ook bij de wedstrijdleiding verschijnen om tekst en uitleg te geven over de actie in de Tarzanbocht. “Die kritiek was onterecht. Ik kon geen kant op. De keuze was vol in de auto voor me klappen of uitwijken. Ik heb alles gedaan om een aanrijding te voorkomen”, vertelt Jaap, die de herstarte openingswedstrijd door de schade aan zijn auto moest bekijken vanaf de zijlijn. 

Thuisrace winnen
“Normaal kan ik prima met kritiek omgaan, maar deze keer heb ik er slecht van geslapen. Misschien dat ik daarom zo scherp was in de tweede race. Het maakte deze overwinning nog mooier dan winnen van je thuisrace normaal al is.”
 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Internet: www.jaapvanlagen.nl
Facebook: www.facebook.com/jaapvanlagen
Twitter: www.twitter.com/jaapvanlagen