NIEUWS

STEVIGER IN DE TOP DRIE

Jaap van Lagen heeft met een vierde en vijfde plaats op de Lausitzring zijn derde plaats in de Duitse Porsche Carrera Cup verstevigd. De snelle coureur van FE Racing verkleinde de afstand op leider René Rast bovendien tot negen punten. Teameigenaar Wolf Nathan vergaarde op het technisch veeleisende circuit boven Dresden opnieuw een schat aan ervaring.

Vorig jaar liep het op de Lausitzring voor geen meter bij Jaap van Lagen met een 18de trainingstijd en een race die slechts drie ronden duurde na een aanrijding. De coureur uit Ede zat er nu wel helemaal bij getuige een vijfde (zaterdag) en zesde startpositie (zondag).

Ook in de races vertegenwoordigt Jaap de kleuren van de sponsoren Uponor, Visietech, GAC en Alpha Innotec met verve. In de zaterdagse wedstrijd valt hij op met een bliksemstart waarmee Jaap aanvankelijk een plaats wint en een ultra rappe één na snelste raceronde, op 0,003 sec van de snelste tijd. Na veertien ronden finisht Jaap als vijfde en pakt twaalf waardevolle punten.

Op zondag knokt de coureur van FE Racing zich terug van plaats zeven naar plaats zes en ziet in de laatste ronde hoe de concurrenten Nicky Thiim en René Rast spinnen, waardoor Jaap finisht op een puntenrijke vierde plaats. "Dit weekeinde hebben we 26 punten gehaald. Natuurlijk sta ik liever op het podium, maar mijn kansen komen nog wel", aldus de nummer drie in het kampioenschap.

Teameigenaar Wolf Nathan genoot volop van zijn tweede weekeinde in de Porsche Carrera Cup. "Ik heb weer zó veel geleerd. Ik ben nu al een heel andere coureur dan vier weken geleden. Je moet meteen full pull in deze klasse en dat gaat me steeds beter af."

Op zaterdag finisht de directeur van Nathan Import/Export als 21ste en vierde gentleman rijder. "Ik zag op tegen de Lausitzring, maar het ging gewoon lekker." Op zondag trekt Wolf de goede lijn door en passeert in de race Harrie Kolen, zijn teamgenoot bij preperateur Land Motorsport. De race over 18 ronden brengt een prima negentiende positie en een vijfde plaats bij de gentlemen. "Ik kijk uit naar het volgende weekeinde op de Nordschleife, want ik raak steeds beter in vorm."