NIEUWS

STERKE COMEBACK BRENGT TITEL IN ZICHT

FE Racing moest op het circuit van Oschersleben knokken voor de resultaten, maar zondagmiddag volgde een passende beloning. Nadat Wolf Nathan uit de eerste race was getikt, gaf hij een dag later een passend antwoord met een sterke tweede plaats bij de gentlemen. Het zorgt ervoor dat Wolf tijdens de seizoensfinale meedingt om de titel bij de B-rijders.

De zaterdagse wedstrijd is al na de eerste ronde over voor Wolf Nathan na een forse kleun van Florian Scholze. “We waren al een paar bochten aan het duwen en trekken, maar bij het uitkomen van de hairpin beukte hij me er hard af. Ik spinde achterwaarts van de baan waarbij de koppeling verbrandde.”

Het sportieve antwoord volgt de volgende ochtend. Wolf maakt meteen enkele plaatsen buit bij de start, zoekt naar zijn ritme en loopt in op Hoevert Vos, zijn teamgenoot bij Land Motorsport, totdat een safety car situatie de wedstrijd op slot gooit. Wolf finisht als dertiende algemeen, maar is achter Vos en voor Harrie Kolen tweede bij de gentlemen.

Zo is het podium in de B-categorie opnieuw volledig Nederlands en klinkt vanzelfsprekend het Wilhelmus. Aangezien grote concurrent Bill Barazetti is uitgevallen, krijgt de tweede plaats van Wolf Nathan nog meer waarde. “Dit is een heel belangrijke slag. Op Hockenheim gaan we uitmaken wie kampioen wordt bij de gentlemen. Ik ga mijn huid zo duur mogelijk verkopen”, aldus de coureur die wordt gesteund door Nathan Import/Export, Uponor, Visietech, GAC en Alpha Innotec.

Jaap van Lagen moet op het compacte circuit in voormalig Oost-Duitsland ook alle creativiteit aanspreken. In de eerste race is zijn Porsche niet snel genoeg om mee te kunnen met de snelsten, toch sleept de ervaren coureur van FE Racing een zevende plaats uit het vuur. 

Op zondag is de 450 pk sterke Porsche met een gewijzigde afstelling een stuk beter sneller. Een ijzersterke start wordt teniet gedaan in de tweede bocht als Jaap hard vanachter wordt geraakt door Klaus Bachler. “Ik kon maar net voorkomen dat ik spinde.” In de resterende ronden rijdt Jaap om de ellende heen en schuift zo uiteindelijk op naar de vijfde plaats, waardoor in totaal 22 belangrijke kampioenschapspunten worden bijgeschreven.

“Ik sta nu gedeeld vijfde in het kampioenschap. In het laatste weekeinde op Hockenheim ga ik mijn uiterste best doen om daar een vierde of - als alles meezit - een derde plaats van te maken”, besluit Jaap strijdvaardig.