NIEUWS

SEIZOENSSTART MET ZEGE!

Beter dan dit kon het raceseizoen voor FE Racing niet beginnen. Tijdens het openingsweekeinde van de Duitse Porsche Carrera Cup heeft Wolf Nathan zijn eerste zege bij kunnen schrijven. Op een nat en glad circuit Hockenheim versloeg de ondernemer in de hoofdrace op zondag de concurrentie in de gentlemen-klasse door hard te gaan én zijn 460 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup op de baan te houden.

 

“In de aanloop naar het nieuwe seizoen heb ik weinig kunnen testen”, vertelt Wolf. De vrije training en kwalificatie stond voor de ondernemer uit Elst daarom in het teken van ritme zoeken op de technische baan van 4,5 kilometer. De vele regen zorgde daarbij nog eens voor een extra dimensie.

 

“Gelukkig vermaak ik me op een natte baan eigenlijk altijd wel. Bovendien had het team van Land Motorsport een perfecte auto voor me klaargezet.” Het resulteerde in twee keer een tweede tijd in de gentlemen-categorie (en 2 maal 19e algemeen). Een prima uitgangspositie voor de races op zaterdag- en op zondagmiddag.

 

Eerste punten een feit

 

Een gokje met de bandenspanning pakte tijdens de zaterdagse wedstrijd niet helemaal goed uit. Wolf kon een kanonstart niet verzilveren omdat zijn regenbanden onvoldoende snel op temperatuur kwamen. “Na vijf ronden had ik weer grip, maar toen waren mijn concurrenten al vertrokken.” Toch rolde er voor de coureur van FE Racing nog een derde plaats uit en daarmee waren ook de eerste punten voor het kampioenschap een feit.

 

De hoofdrace over 16 ronden voltrok zich op zondagmiddag ook in de regen en startte vanachter de safety car met een rollende start. Desondanks had Wolf al zijn zintuigen nodig om de openingfase heelhuids door te komen. “De eerste paar bochten zag ik he-le-maal niets. Je rijdt in de spray van de auto’s voor je.” Toch wist de coureur van FE Racing een positie te winnen: van 3 naar 2 bij de gentlemen.

 

“Ik merkte dat het ritme terug was, want ik kon enkele pro’s voor me goed bijhouden en ik liep bovendien in op mijn concurrent Rolf Ineichen”, vertelt Wolf. En dat had Ineichen zelf ook door, want hij ging steeds meer risico’s nemen om zijn Nederlandse opponent voor te blijven. “Totdat ik zijn Porsche ineens in de muur zag staan. Rolf was er vanaf geschoten…” De crash in de achtste ronde bracht de safety car op de baan.

 

‘Eerste slag geslagen’

 

Wolf was wakker bij de rollende herstart en liep meteen weer meters weg van de concurrentie. “Ik heb nog een aantal ronden gepusht, totdat ik zag dat weer een concurrent was uitgevallen. De laatste twee ronden heb ik geen risico’s meer genomen en gekozen voor de punten”, aldus de coureur die dit seizoen wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel. In een veld vol professionals koppelde de Nederlandse liefhebber snelheid aan betrouwbaarheid en scoorde zo zijn eerste overwinning van het seizoen. 

 

“Ik had dit succes echt niet verwacht na de bijzondere voorbereiding en de lastige omstandigheden dit weekeinde”, meldde Wolf enigszins verbaasd. “Dat maakt deze overwinning des te mooier! Mijn doel is om dit seizoen kampioen te worden bij de gentleman en de eerste slag is geslagen want ik heb nu al 16 punten voorsprong op de nummer 2.” In het derde weekeinde van mei wacht de tweede race op de ‘Groene Hel’, de ruim 25 km lange Nürburgring-Nordschleife. “Daar ga ik opnieuw proberen het verschil te maken.”

 

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

 

Stand Porsche Carrera Cup B-wertung

 

1. Wolf Nathan 36; 2. Rolf Ineichen 20; 3. Ralf Bohn 18.