NIEUWS

SEIZOENSFINALE MET PODIUMGLANS

FE Racing beleefde op de Hockenheimring in de ADAC GT Masters een slotweekeinde van uitersten. In de zaterdagrace hielp een kapotte voorspoiler de kansen op een podiumfinish om zeep, in de zondagse uursrace volgde evenwel een finale met glimlach. Wolf Nathan reed met zijn Griekse teamgenoot Antonios Wossos naar een mooie derde plaats in de gentlemen-categorie. “Eindigen met een beker, helemaal goed!”

Het F1-circuit van 4,574 kilometer vormde het decor van de achtste en laatste ronde van het Duitse GT3-kampioenschap. Wolf Nathan begon deze finale met snelle tijden in de vrije training, ondanks de oude banden onder de Porsche 911GT3R. In de kwalificaties kwam de coureur uit Elst ondanks vers rubber niet meer in de buurt van deze rondetijden. “De auto voelde raar. En wisten niet waarom.”

Olympische gedachte

In de eerste uursrace op zaterdag kwam de oorzaak boven: met Antonios achter het stuur begaf de splitter van de voorspoiler het al na een ronde of vier. Het onderdeel uit hout en carbon is in de windtunnel gevormd om de voorwielen grip te geven. “Zonder splitter is de Porsche 2 seconden per rondje langzamer”, moest Wolf concluderen tijdens zijn rijbeurt. 

Het werd een race in de ‘Olympische gedachte’, waarbij een vierde plaats bij de gentlemen (23e algemeen) en één ronde achterstand ten opzichte van de algemeen winnaars het hoogst haalbare bleek. “Waarschijnlijk was de splitter al eerder gescheurd en boog het open onder het rijden. Dat verklaart ook waarom het tijdens de kwalificaties zo matig ging.”

Met een verse splitter onder de geelzwarte Porsche kende Wolf op zondagochtend eerst een geslaagde warm-up sessie, waarna met hervonden snelheid de allerlaatste race van het seizoen werd aangegaan. Wolf enthousiast: “Op zondag waren we er weer. Ik kon prima in het kielzog van de professionals blijven en gaf de auto over in derde positie bij de gentleman.”

‘Helemaal goed’

Teamgenoot Antonios liet de Porsche helaas afslaan bij het wegrijden, zodat de Griek in de achtervolging moest. Pech bij twee andere equipes in de slotfase schonk de gentleman equipe alsnog de felbegeerde derde plaats en een 13e plaats algemeen. “Eindigen met een beker, helemaal goed”, genoot Wolf, die rijdt met steun van UponorNathan GroupSitecom en Fresh 'n Rebel, van de podiumceremonie.  

“Ik heb dit seizoen heel veel geleerd, ben een betere coureur geworden en heb ook veel plezier gehad. Het was een genot om bij Schütz Motorsport te racen en de successen van Jaap van Lagen en Christian Engelhart bij de pro’s van dichtbij mee te maken”, refereert Wolf aan het winnen van het vice-kampioenschap door zijn racemaatje Jaap van Lagen.

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

Eindstand ADAC GT Masters Gentlemen (na 8 evenementen):
1. Herbert Handlos 505,5 pnt. 2. Dominic Jöst 433; 3. Florian Scholze 388; 4. Wolf Nathan/Antonios Wossos 388 pnt.