NIEUWS

SEIZOENSFINALE MET EEN LACH EN EEN TRAAN

Tijdens de seizoensfinale op de Hockenheimring ging FE Racing op jacht naar het vice-kampioenschap bij de gentlemen in de Porsche Carrera Cup. Scherp als een scheermes tekende Wolf Nathan voor zijn beste kwalificatiesessies van het seizoen. Na een doldrieste actie van zijn grote concurrent op zaterdag en terminale schade aan de Porsche door rondvliegende onderdelen op zondag eindigde deze jaargang in mineur. “Volgend jaar kom ik sterker terug.”

Wolf Nathan liet in de aanloop naar de grote ontknoping niets aan het toeval over. Hij trainde hard bij Kickboxing Arnhem onder leiding van Krista Fleming, bedwong de Posbank op zijn mountainbike en bestudeerde de data van de eerdere race op Hockenheim uitvoerig. “Ik voelde me vanaf de eerste meters scherp en sterk. De mannen van Land Motorsport gaven me bovendien een perfecte Porsche mee.”

Nu moest het gebeuren, besefte Wolf en dit resulteerde in een ijzersterke kwalificatie. “In de tweede bocht remde ik een fractie te laat, met een flat spot als gevolg, maar ik heb gewoon doorgezet en ik perste er - bam bam - zo twee goede rondjes uit. Echt super!” Het resulteerde in twee keer een tweede tijd in de gentlemen categorie (26e en 27e algemeen), waarmee de racende ondernemer uit Elst op koers lag voor het vice-kampioenschap.

Wereldstart

“Dit was het scenario wat ik had uitgedacht.” Aan dat plan gaf Wolf vervolg in de zaterdagse race over 11 ronden. “Ik had echt een wereldstart en reed al snel weg van mijn concurrent Ralph Bohn.” Op een gegeven moment doemde pro Clemens Schmid in zijn spiegel op. Bij het ingaan van de Mercedes Arena besluit Wolf aan de binnenkant de deur open te zetten. “Schmid komt voorbij, en ineens zie ik Ralph ook aan komen zeilen. Van veel te ver duikt hij het gat in. Ik krijg een tik op m’n achterwiel en weet dat het voorbij is.”

Door de doldrieste actie bekijkt Wolf het slot van de race vanachter de vangrail. Hij wordt uiteindelijk als vijfde geklasseerd in de B-wertung, concurrent Bohn als zesde. “Een stijlloze actie. Ik had tweede kunnen worden.” De wedstrijdleiding bestraft de Duitse coureur door hem vijf plaatsen terug te zetten op zondag. In die allesbeslissende race gaat Wolf onvermoeibaar op jacht naar punten om het vice-kampioenschap te veroveren.

Messcherp

“Mijn start was niet zo goed dit keer, maar al in de tweede bocht pak ik een plaats terug.” De coureur die rijdt met steun van Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel. is messcherp. Als voor hem een aantal Porsche op elkaar klappen, omzeilt Wolf de problemen, denkt hij. “Een paar bochten later knippert ineens een waarschuwingslamp op mijn dashboard: de motortemperatuur loopt gevaarlijk hoog op.” Om verdere schade te voorkomen zet de coureur van FE Racing zijn Porsche stil. 

“Ongelofelijk: een stuk remschijf van een gecrashte collega heeft zich door de waterkoeler geboord. Wat een pech.” Al na 8 van de 15 ronden zit de race erop. Een laatste plaats bij de gentleman betekent bovendien dat Wolf niet als tweede, maar als derde in de eindstand van de B-wertung eindigt. “Zonder al dat gedoe in de races had ik op m’n sloffen vice-kampioen kunnen worden. Maar: volgend jaar kom ik sterker terug.”

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

Eindstand Porsche Carrera Cup B-wertung: 1. Rolf Ineichen 284; 2. Ralf Bohn 247; 3. Wolf Nathan 232