NIEUWS

SEIZOEN 2013: RACEN MET TWEE AUTOSPORT ICONEN

Wolf Nathan is in het autosportseizoen 2013 actief met twee fameuze racewagens: met een Chevrolet Corvette GT1 binnen het International Open GT-kampioenschap, en in zijn Porsche 911 GT3 Cup voor het tweede seizoen in de Duitse Porsche Carrera Cup. “Mijn focus ligt op de Carrera Cup. Met een seizoen ervaring op zak wil ik een gooi doen naar de titel in de categorie voor gentlemen.”

Binnen de competitieve Duitse Carrera Cup is ook de klasse voor gentlemen flink gegroeid. Wolf is één van de acht coureurs in de strijd om de felbegeerde titel. Opnieuw vormen de Porsches een onderdeel binnen het het pakket van de DTM, waardoor alle beroemde Duitse circuits op de kalender staan. Het Hollandse Zandvoort ontbreekt evenmin: op 28 september is Wolf actief op de duinenpiste.

Topfit
“Ik heb deze winter keihard getraind en ik ben echt topfit”, vertelt een gemotiveerde Wolf Nathan. “Ik merk ook dat ik als coureur steeds volwassener wordt. Je stapt na de winterperiode weer in de auto en dan valt alles nog weer beter op z’n plek. Tijdens tests op de Nordschleife verbeterde ik mijn PR met 18 seconden!”

Wolf racet opnieuw onder de vleugels van FE Racing by Land Motorsport met vriend Jaap van Lagen, Hoevert Vos en de jonge Duitser Luca Stolz als teamgenoten. “We werken dit jaar met een nieuwe engineer en zijn afstellingen voelen heel goed aan. Vorig jaar wilde ik vooral leren en werd ik derde in het kampioenschap. Dit seizoen hoop ik dat er nog meer in zit. Ik heb er zin in en ga d’r helemaal voor!” 

GT Open
Parallel is Wolf ook actief in het International GT Open; een Europese klasse voor GT racers. Samen met Rick Abresh wordt een ex-fabrieks Chevrolet Corvette GT1 in stelling gebracht. Inmiddels is de eerste wedstrijd op het Franse Paul Ricard verreden. 

“Een heel avontuur, want het regende pijpenstelen. Het was m’n eerste race in de Corvette, op een nieuw circuit en dan meteen in de regen. Dan leer je snel...” Wolf rijdt dit seizoen zes wedstrijden binnen het International GT Open. “Je rijdt tegen fabriekscoureurs en dat dwingt je om je eigen grenzen te verleggen.” Wolf wordt dit seizoen ondersteund door: Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS.