NIEUWS

RACESEIZOEN BEGINT OP HET PODIUM

Wolf Nathan gaf zijn debuut in de ADAC GT Masters meteen glans en veroverde met zijn Griekse teamgenoot Antonios Wossos de derde plaats in de Gentlemen-categorie tijdens de tweede race op het circuit van Oschersleben.

De ADAC GT Masters is een mateloos populaire Duitse raceklasse, waarin zowel topcoureurs als gentleman-piloten racen met GT-wagens van merken als BMW, Mercedes, McLaren, Chevrolet en natuurlijk Porsche. Eén van de iconische Porsches GT3-R wordt dit seizoen gereden door Wolf Nathan. 

Bij het team van GW IT Racing/Schütz Motorsport vormt de voorman van FE Racing een team met de Griekse hobbycoureur Antonios Wossos. “De ADAC GT Masters is een belevenis op zich. Zoveel merken, zoveel topcoureurs; het is geweldig om in deze klasse te mogen racen”, vertelt Wolf, die dit seizoen opnieuw wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel en ondersteunt de organisaties Project Mine en Stichting ALS.

‘Nog nooit zo hard gereden’
De ondernemer voelde zich meteen thuis in de 500pk sterke Porsche 911 GT3-R getuige een vliegende ronde van 1:29,9 min. in de vrije training. “Zo hard ben ik nog nooit gegaan op Oschersleben”, meldt Wolf enthousiast. “In de kwalificatie kwam de snelheid er niet helemaal uit, omdat ik teveel in m’n spiegels zat te kijken; ik wilde de pro’s niet in de weg rijden. En dat ging ten koste van mijn eigen snelle ronde.”

Zowel in de uursrace op zaterdag als op zondag tekende Wolf voor constante rondetijden. “Deze Porsche is een genot om te rijden. Je merkt dat de auto downforce heeft. Je kunt op sommige plekken gewoon 25 meter later remmen. Ook ABS en tractiecontrole geven veel vertrouwen en meer snelheid.” In de eerste race rolde er een vijfde plaats uit bij de gentlemen voor het duo Nathan/Wossos (18e algemeen).

Alle zintuigen nodig
Op zondag bracht een constant optreden de eerste podiumfinish. Wolf Nathan startte dit keer en had bij het doven van de lichten al zijn zintuigen nodig om niet betrokken te raken bij de enorme startcrash voorin het veld. “Ik zag de stofwolk en dacht: hier rolt een auto. Ik ben vol in de ankers gegaan en om de brokstukken heen gereden zodra ik weer enigszins zicht had.” 

Met een onbeschadigde Porsche rukte Wolf na de herstart gestaag op naar voren. “Het was echt genieten. Ik kon heel constant rijden, met een verval van 0,7 of 0,8 sec. in de rondetijden. Op een gegeven moment zat er een topper achter me en die liep per rondje maar een paar meter in. Dat voelt goed.” 

‘Geweldig toch?’
Na 32 ronden bracht het optreden van Wolf en Antonios de allereerste podiumfinish: derde bij de gentlemen en 15e algemeen. “Geweldig toch? Dit geeft echt veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.” Wolf Nathan en Antonios Wossos staan na het openingsweekeinde derde in het ADAC GT Masters gentlemen klassement.

In het weekeinde van 9 mei is de ADAC GT Masters te gast op Circuit Park Zandvoort. Dit weekeinde racet FE Racing tijdens de seizoensopener van de Duitse Porsche Carrera Cup op het circuit van Hockenheim.