NIEUWS

PODIUMPLEKKEN EN PECH OP ZANDVOORT

Dit weekeinde beleefde FE Racing een hoogtepunt: de thuisraces op Circuit Park Zandvoort. Het thuiskomen vormde bovendien een uitstekende gelegenheid om zo’n 200 gasten uit te nodigen. Sportief bracht het weerzien met de duinenpiste een tweede (voor Wolf Nathan) en een derde plaats (voor Jaap van Lagen) in de zaterdagse race. Heerlijke successen, maar er had veel meer ingezeten.

Jaap van Lagen vliegt in de vrije trainingen over de baan. Resulterend in een tweede plaats en een snelste tijd. Op zaterdagochtend tijdens de kwalificatie moet de snelste rijder van FE Racing evenwel flink wat mannen voor zich dulden: vijfde positie voor de openingswedstrijd, plek zes voor de hoofdrace op zondag. Ook Wolf Nathan worstelt deze getimede sessie met zijn Porsche. “Balen, want je startpositie is zó belangrijk in de Porsche Carrera Cup”, benadrukt Jaap van Lagen.

Op zaterdagmiddag staan zowel Jaap als Wolf op het podium in de na zeven ronden gestaakte race. Halverwege vlagt de wedstrijdleiding af als een wolkbreuk het circuit in no-time blank zet. Jaap ligt op dat moment vijfde, maar hij mag alsnog champagne spuiten als blijkt dat de nummers 1 en 2 (Jeroen Bleekemolen en René Rast) een tijdstraf krijgen wegens het passeren van de safety car.

 “Ja, een derde plaats met een gelukje, maar ik ben er niet minder blij mee”, zegt Jaap, die zo na het succes op de Nürburgring opnieuw de sponsors Uponor, Visietech, GAC en Alpha Innotec op het podium zet. Ook Wolf Nathan staat op het podium bij de gentlemen. De voorman van FE Racing legt een ijzersterke race neer, waarbij hij oprukt van vier naar twee in de B-categorie, en finisht als 13e algemeen. “Man, wat ging het lekker.”

Jaap kent in de lange wedstrijd op zondag als zo vaak een bliksemstart. Na drie bochten sluit de hij vanaf plaats zes als vierde aan. Onderweg naar voren kan hij in de Gerlach bocht niet voorkomen dat zijn Porsche even de bolide van Kevin Estre aantikt, waarna de Fransman hard in de banden slaat. In de resterende ronden houdt Jaap dankzij top 3 rondetijden Jeroen Bleekemolen achter zich.

Na het vallen van de vlag krijgt de coureur van FE Racing net als veel collega’s een straf opgelegd, wegens het zetten van de snelste sectortijd tijdens een gele vlag situatie. Jaap zakt zo van plaats vier naar plaats 6. Balen. “Het ging om minder dan 0,1 seconde en ik heb wel degelijk gas losgelaten. Op een opdrogende baan ga je harder zonder dat je het zelf in de gaten hebt.” Ook pech voor Wolf Nathan. Liggend op de tweede plaats bij de gentlemen gaat hij een oogwenk te snel op het gas, waarna de 450 pk sterke Porsche eraf spint in de grintbak.

“Ik had Hoevert (Vos, teamgenoot bij Land Motorsport) in het vizier en besloot er voor te gaan. Je moet ook durven aanvallen niet waar?”, zegt de op en top sportman Wolf Nathan. “En dan kan dit gebeuren. Het was voor mij en Jaap een weekeinde met gemixte gevoelens. Twee keer op het podium is fantastisch, maar we hadden grote kansen op nog meer.”

Wolf Nathan staat na het zevende weekeinde van de Porsche Carrera Cup nog altijd tweede in het kampioenschap voor Gentlemen. Jaap van Lagen vinden we op de zesde plaats algemeen, met een achterstand van 17 punten op nummer drie Nicki Thiim.