NIEUWS

PODIUMFINISH BEZEGELT DERDE PLAATS IN KAMPIOENSCHAP

In een emotionele finale van de Duitse Porsche Carrera cup heeft Wolf Nathan een krachtig seizoen afgesloten met een prestatie van formaat. De tweede plaats in de laatste race van het seizoen bracht de coureur van FE Racing genoeg punten om als derde te eindigen in het kampioenschap bij de gentlemen rijders. “Dit is geweldig.”

Het laatste raceweekeinde op het circuit van Hockenheim stond grotendeels in het teken van het herdenken van collega coureur Sean Edwards. De Brit verongelukte vorige week als passagier tijdens het geven van race-instructie in Australië. “Zeer triest. Sean was een leuke gozer en een heel goede rijder. De herdenking voor de start van de eerste race was indrukwekkend. Ik ben blij dat we Sean zo een passende laatste eer hebben kunnen bewijzen.

Surfen
Na een degelijke eerste wedstrijd op zaterdag, goed voor een vijfde plaats bij de gentlemen, liet Wolf Nathan in slotrace zien hoeveel hij afgelopen seizoen opnieuw heeft bijgeleerd. Op een doorweekte Hockenheimring surfte hij met de Porsche van Land Motorsport naar een formidabele tweede plaats bij de Gentleman rijders.

“Ik had een superstart en pakte meteen vijf of zes plaatsen. Hoeveel exact weet ik niet, door de spray van regenwater zag je niet veel”, vertelt Wolf die dit seizoen wordt gesteund door Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS. Na deze sterke opening knalde de coureur van FE Racing verder naar voren om na 17 ronden te finishen op plek twee.

Perfecte Porsche
“Dit was één van mijn beste races van het seizoen. Land Motorsport had me een perfecte Porsche meegegeven en dan is het makkelijker om ook onder deze weersomstandigheden te blijven pushen”, vertelt Wolf over de listige seizoensfinale.

Na het plussen van de kampioenschapspunten kreeg de tweede plaats nog meer glans voor FE Racing: Wolf bleek voldoende punten te hebben bemachtigd om als derde te eindigen in de eindstand van de B-wertung. “Derde in het kampioenschap is helemaal geweldig. Ook voor Land Motorsport, waarmee het opnieuw fijn samenwerken was. Dit succes past bij een goed seizoen, waarbij mijn overwinning op de Nordschleife toch wel het absolute hoogtepunt is.” 

Eindstand Porsche Carrera Cup - B-wertung (gentlemen categorie): 1. Rolf Ineichen 285; 2. Dominic Jöst 225; 3. Wolf Nathan 195.