NIEUWS

PODIUM VOOR JAAP EN WOLF OP DE NURBURGRING

Direct na de zomerstop heeft FE Racing toegeslagen. Op de beroemde Nürburgring racete Jaap van Lagen in prachtige stijl naar de derde plaats en zette zo zijn sponsoren Uponor, Visietech, GAC en Alpha Innotec in de spotlights. Het was zijn eerste podiumfinish in de Duitse Porsche Carrera Cup 2012. Op zondag was er opnieuw succes voor FE Racing: Wolf Nathan knokte zich naar een derde plaats bij de gentlemen.

Als enige van de toppers start Jaap van Lagen de eerste race vanaf de zesde plaats op gebruikte banden. Dankzij een wereldstart pakt de snelle coureur al voor de eerste bocht drie posities. Als in de eerste bocht Norbert Siedler spint aan de binnenzijde, schiet de Nederlander dankzij zijn keuze voor de buitenste lijn door naar de tweede plaats.

Dat is het startsein voor een masterclass autoracen door Jaap van Lagen. Ronde na ronde houdt hij Sean Edwards achter zich, die door het verse racerubber eigenlijk sneller is. Eén keer rijden de heren spiegel aan spiegel, maar opnieuw blijft de FE Racing Porsche voorop. “Ik had het super naar m’n zin. Het ging toch mooi?”, zegt Jaap over het rondenlange kop-staart duel.

In de slotronde grijpt opponent Sean Edwards naar een ongeoorloofd wapen. Gefrustreerd als de Brit is - Edwards is sneller, maar komt niet voorbij aan de Nederlander - laat hij zijn bolide achterin de Porsche van Jaap lopen. Onbalans en snelheidsverlies is het gevolg, waardoor Nikki Thiim in het zicht van de finish aan de coureur van FE Racing voorbij schiet. “Ik had tweede moeten worden”, vindt Jaap. Sean Edwards wordt door de wedstrijdleiding vijf startplaatsen teruggezet voor de race op zondag.

In de lange wedstrijd op zondag lijkt Jaap op weg naar een tweede plaats - of zelfs wel meer - totdat in de zestiende ronde zijn linkerachterband klapt. “Ik vermoed dat het al sinds de start langzaam leegliep.” Wolf Nathan zorgt alsnog voor de tweede prijs van het weekeinde en haalt zo zijn gram na een moeizame race op zaterdag.

“Bij de start won ik meteen een positie. Daarna heb ik mijn race rustig opgebouwd om mijn banden te sparen”, vertelt Wolf. Een foutje in de chicane zorgt ervoor dat concurrent Bill Barazetti voorbij komt. “Ik tikte de knop voor de pitlimiter aan (snelheidsbegrenzer voor het rijden in de pits, red.).” De FE Racing voorman herpakt zich en finisht knap als derde bij de gentlemen en elfde algemeen. Alweer zijn vierde podiumfinish van het seizoen.

“Hartstikke gaaf dat ik weer op het podium sta. Ik heb ook weer goede punten gescoord voor het kampioenschap. Volgende week rijden we in Zandvoort. Ik zou zeggen: laat maar komen!”, besluit Wolf Nathan enthousiast. Wolf is na zijn derde plaats gestegen naar de tweede plaats in het gentlemen kampioenschap. Jaap van Lagen staat vijfde in het algemeen klassement.