NIEUWS

"DE MOOISTE OVERWINNING TOT NU TOE"

FE Racing stond zaterdag als winnaar op het podium tijdens de Zandvoort 500. Na vier uur volgas racen kwamen Wolf Nathan en Jaap van Lagen met een voorsprong van twee ronden onder het zwart-wit geblokt door. “Als eerste onder de vlag doorrijden geeft echt een fantastisch gevoel”, genoot FE Racing eigenaar Wolf Nathan met volle teugen.

De klinkende zege kwam voor beide coureurs tamelijk onverwacht. Met de Porsche 911 GT3 Cup in reparatie koos FE Racing voor een apart wapen tijdens de Zandvoort 500: een originele V8 Star. “Een kanon”, typeert Wolf Nathan. Dat blijkt al uit de droge feiten: 1000 kilo gewicht en 500 pk dankzij een beresterke V8.

De zitpositie in de silhouette racer (buizenframe met kunststof koets) is a la DTM, ver naar achteren. “Bijna op de achterbank zeg maar. En daar moest ik flink aan wennen. In de kwalificatie liet ik de nodige seconden liggen op een ronde ten opzichte van Jaap.” FE Racing was sowieso zonder verwachtingen naar Zandvoort afgereisd voor de opener van het Winter Endurance Kampioenschap.

Plezier maken en op niveau meerijden was het voornaamste doel, want er stonden heel wat grote namen met snelle auto’s aan de start: diverse Radicals, de Porsche van Albert, Bouhuys en Bleekemolen, Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk in de GT4 Corvette, de V8 Star van Hart en Vos plus een snelle DNRT V8. Eenmaal in de wedstrijd ontstond iets prachtigs.

Jaap van Lagen plaatste de V8 tijdens de kwalificaties op plek twee en bracht de auto binnen met een marge van 25 seconden op nummer twee Jeroen Bleekemolen. Na een perfecte pitstop van het Mad & Daring team nam Wolf het stuur over. “Onze voorsprong werd alleen maar groter”, concludeerde Jaap van Lagen tevreden. Ondertussen verdween een flink aantal concurrenten van het toneel door aanrijdingen of technische panne.

De eigenaar FE Racing genoot met volle teugen van de V8 Star tijdens zijn twee rijbeurten. “Je hebt heel veel vermogen tot je beschikking. De bocht naar het rechte stuk is één grote power slide. Je voelt alles en dat maakt het racen zo ongelooflijk intens.”

De combinatie van twee snelle coureurs, perfecte pitstops en een feilloze racewagen bleek het recept voor een onverwachte en fraaie overwinning in de Zandvoort 500. “Een vlekkeloze race en absoluut de mooiste overwinning uit mijn nog prille carrière”, besluit Wolf Nathan.

Op 8 januari is FE Racing van de partij tijdens de Nieuwjaarsrace op Zandvoort.

Foto's: Chris Schotanus

Youtube film: AutosportNL