NIEUWS

OP KARAKTER PUNTEN SPROKKELEN IN BUDAPEST

Wolf Nathan heeft zijn derde plaats in het gentleman kampioenschap succesvol weten te verdedigen. Tijdens de derde ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup scoorde de coureur van FE Racing op de Hungaroring twee keer een vijfde plaats in de B-wertung.

“Als ik dit weekeinde in één woord moet omschrijven, dan is het: moeizaam. Toch heb ik nog 22 punten vergaard en blijf ik gewoon meedoen in het kampioenschap.” Op het F1-circuit onder de rook van Budapest bleek het weer eens: de Porsche Carrera Cup is extreem competitief. 

Zowel bij de professionals als bij de gentleman coureurs gaat het in deze klasse om de finesses, bijvoorbeeld bij de afstelling van de 911 GT3 Cup. En het vinden van de juiste setting bleek deze keer niet eenvoudig voor de techneuten van Land Motorsport en de coureur van FE Racing.

Goed voor 12 punten
“De auto gleed iets teveel met de achterzijde en dat kost snelheid”, vertelt Wolf. Complicerende factor daarbij was dat de Hongaroring bekend staat als een circuit waar de omstandigheden razendsnel wisselen. “In dit startveld komt het er dan op neer dat je eigenlijk achter de feiten aan loopt.” 

Wolf Nathan gooide daarom zijn strategie om en concentreerde zich op het sprokkelen van punten in het veld van 36 brullende Porsches 911. Het resulteerde in een vijfde plaats bij de gentlemen, goed voor 12 punten, en een 31e plaats algemeen. “Het viel niet mee om me staande te houden. Het tweede deel van de baan is zeer technisch; je moet in cadans komen om de opeenvolgende bochten goed te nemen en dat is verdraaid lastig als de auto niet helemaal reageert zoals je zou wensen.”

In de hoofdrace, zoals altijd op zondag verreden, kreeg Wolf al na zes van de 19 ronden een flinke tik van een concurrent op de achterzijde van zijn Porsche. Bij de eerste impact raakten de uitlaten zo beschadigd dat de coureur van FE Racing het vervolg van de race met vermogensverlies worstelde. 

‘Onnodige schade’
Tot overmaat van ramp werd Wolf nogmaals geraakt door dezelfde rijder, nadat die met zijn auto de muur raakte en bij het terugkomen op de baan de blauw-wit-rode Porsche in de flank pakte. “Met heel veel onnodige schade als gevolg”, baalde Wolf. In de overlevingsslag sleepte de snelle gentleman toch nog een vijfde plaats (35e algemeen) en 10 punten uit het vuur.

“Dit was niet mijn weekeinde, maar gelukkig ga ik toch met 22 punten naar huis. Ik sta nog steeds derde in de tussenstand en kan nog steeds omhoog kijken”, besluit Wolf Nathan, die dit jaar wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel.

FE Racing ondersteunt Project MinE en de Stichting ALS.

Tussenstand Porsche Carrera Cup B-wertung: 1. Rolf Ineichen 122; 2. Ralf Bohn 100; 3. Wolf Nathan 84.