NIEUWS

OP KARAKTER NAAR DERDE PLAATS

Stroef, zo laat het verloop van het raceweekeinde op het circuit van Oschersleben zich samenvatten. FE Racing en Wolf Nathan beten zich echter vast in de materie die Duitse Porsche Carrera Cup heet en kwamen uiteindelijk thuis met weer een podiumfinish. “Beter konden we een lastig weekeinde niet afsluiten!”

Het wemelde van de gele en rode vlaggen tijdens de kwalificatie. “Aan het einde stond ik op plaats 26. Niet waar ik hoor, maar ik kreeg de sectoren niet aan elkaar. Bij een gele vlag moet je van je gas en dat gebeurde een aantal keren toen ik met een snelle ronde bezig was”, aldus Wolf.

De eerste race werd ook een bijzonder verhaal: in de opwarmronde merkte de coureur van FE Racing dat zijn koppeling het had begeven. Wolf kon zijn Porsche niet meer in z’n vrij zetten. “En dan heb je een probleem, want zodra je auto naar voren kruipt als de startlichten nog niet uit zijn, heb je meteen een drive through penalty te pakken en is je race naar de knoppen...”

Helemaal uitschakelen
Wolf besloot daarop zijn auto helemaal uit te schakelen en de Porsche pas te starten nadat het licht op groen was gesprongen. “Ik moest aardig wat goed maken, aangezien de rest er al vandoor was, maar dat ging helemaal niet verkeerd.” Sterker nog: de FE Racing-voorman verschalkte drie concurrenten en finishte toch nog als vierde gentleman. 

Ook op zondag kende Wolf een niet geheel vlekkeloze start. “Je moet altijd even wennen aan een nieuwe koppeling. Ik vertrok met iets teveel wielspin... Gelukkig liepen de eerste twee bochten perfect. Ik koos twee keer de goede kant en had daarna de drie concurrenten alweer terug gepakt die me bij de start voorbij kwamen.”

Vijfde podiumfinish
Dit bracht Wolf direct op de derde plaats van de gentlemen-categorie. “Die positie heb ik de hele race kunnen behouden, ondanks dat ik al vrij vroeg in de race een deel van m’n voorspoiler verloor op een curbstone”, verhaalt Wolf, die dit seizoen wordt gesteund door Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS. “Zo werd het een beetje eenzame race, want zonder splitter lukte het niet om een aanval te plaatsen voor de tweede plaats.”

Dankzij zijn vijfde podiumfinish van het seizoen heeft Wolf zijn derde positie in het gentlemen-kampioenschap, de B-wertung, verstevigd. “Een geweldig einde aan wat begon als een lastig weekeinde. Land Motorsport gaf me opnieuw een snelle auto mee. En dat met de thuiswedstrijd op Zandvoort in het vooruitzicht...”

Stand Porsche Carrera Cup - B-wertung (gentlemen categorie): 1. Rolf Ineichen 206; 2. Dominic Jöst 187; 3. Wolf Nathan 153.