NIEUWS

OP HET PODIUM MET AMERIKAANSE MUSCLE CAR

FE Racing heeft dit seizoen haar pijlen vooral gericht op de Duitse Porsche Carrera Cup. Afgelopen weekeinde raceten Wolf Nathan en Jaap van Lagen weer eens mee in de Supercar Challenge en wel met een heel bijzondere auto: een fabrieks Chevrolet Corvette Z06R GT3 met 7-liter V8-motor en 530 pk. De regerend kampioenen in de Supersport 1 kwamen thuis vanuit Spa-Francorchamps met een big smile en een tweede plaats in de zondagse race.

Wolf Nathan maakte al eerder kennis met het fenomeen Corvette. Chevrolet heeft met dit model in de GT-racerij zo ongeveer alles gewonnen wat er te winnen viel. Zoals bijvoorbeeld de 24 uren van Le Mans. De Amerikaanse spierballen-auto is bruut, simpel en bloedsnel. “Racen in zo’n Corvette is een belevenis, zoals het racen met Porsche 911 dat ook is”, verduidelijkt Wolf Nathan.

Dit weekeinde stapt de voorman van FE Racing samen met Jaap van Lagen in het exemplaar van de afwezige Danny Werkman. Zoals veel vaker op Spa speelt het weer tijdens de voorlaatste race-afspraak van de Supercar Challenge een grote rol. “Aan het einde van mijn stint op zaterdag begon het te regenen achterop, zo hard dat regenbanden nodig waren”, vertelt Wolf.

Bij de rijderswissel wordt de Corvette op regenrubber gezet, maar heel lang blijft een echte plensbui uit. Jaap zakt terug naar de tiende plaats. Als drie ronden voor het einde de regen losbarst kan FE Racing eindelijk profiteren van zijn regenrubber. “Het lukte me nog om naar de zevende plaats te klimmen. De regen kwam net te laat. Als ik nog twee rondjes extra had gehad dan waren we als derde gefinisht.”

Op zondag blijft het droog in de Belgische Ardennen en loopt alles perfect. Jaap neemt de start en het eerste half uur voor z’n rekening. Vanaf plaats zeven stoomt hij op naar voren, om in leidende positie het stuur over te geven aan Wolf. Tot kort voor het einde lijkt de zege in kannen en kruiken.

“Totdat de Corvette in de bochten ineens erg begon in te houden en te stotteren”, vertelt Wolf. “De benzinetank was bijna leeg... Ik kneep ‘m echt. Ik dacht dat we de finish niet zouden halen.” Dat scenario blijft de regerend kampioen bespaart. Alleen Robert de Graaff in de veel krachtigere Dodge Viper GT2 glipt er langs, zodat een prachtige tweede plaats hun deel is. “We hebben heerlijk geracet dankzij de mensen van Mad & Daring, die de auto perfect voor elkaar hadden. De podiumplek is een passend slot van een geweldig weekeinde”, vindt Wolf Nathan.