NIEUWS

NUTTIGE PUNTEN EN WERELDRACE OP RED BULL RING

“Dit was mijn mooiste race in twee seizoenen Porsche Carrera Cup.” Wolf Nathan stapte zaterdagmiddag met een grote glimlach uit zijn 450 pk sterke Porsche 911 inclusief een derde plaats op zak. Op zondag deed de coureur van FE Racing het met een vierde plaats nog eens dunnetjes over op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

De eerste wedstrijd knokte Wolf vanaf het doven van de lichten tot aan de finishvlag om de posities. 14 ronden lang. “Wat genieten! De hele race elkaar uitremmen, voorbij steken in de bochten en vanuit de slipstream naar voren komen.” De Carrara Cup maakte haar faam waar wat betreft ‘close racing’. “Vanaf de 9e tot en met de 27e positie reden we in een trein achter elkaar. Het was hard knokken, maar wel fair. Iedereen liet elkaar leven.”

Achterin geklapt
Wolf Nathan kreeg loon naar werken, want opnieuw scoorde hij met steun van zijn sponsoren Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS een podiumfinish in de Gentlemen-categorie. “Ja, geweldig. Ook omdat het weekeinde vervelend begon. In de vrije training verremde een concurrent zich vreselijk en klapte met een gangetje van 100 km/u bij mij achterin. De monteurs van Land Motorsport zijn uren aan het sleutelen geweest om de auto provisorisch te herstellen.”

Op zondag lag de Red Bull Ring er nat bij. Het avontuur op de regenbanden viel niet mee voor Wolf Nathan. “In de regen zijn er bochten waar je veel grip hebt, maar ook bochten waar het spekglad is. Heel veel glibberen en glijden.” 

Nuttige punten
Daar kwam bij dat het team Wolf en zijn teamgenoten op het hart had gedrukt om spaarzaam om te gaan met het nieuwe type regenbanden. “Dus heb ik de hele wedstrijd relatief rustig aan gedaan, maar in de slotfase bleken ze nog heel goed. Ik had dus veel eerder kunnen pushen.” Het slotoffensief bracht Wolf nog wel de vierde plaats in de B-wertung, waarmee hij toch zeer nuttige punten scoorde voor de Gentlemen-categorie.

In dat klassement staat Wolf op de derde plaats met 59 punten. Dominic Jöst en Daniel Allemann delen de tweede positie met 64 punten. Rolf Ineichen leidt met 74 punten. “Met het kampioenschap in ogenschouw is het een prima weekeinde geweest.” In het weekeinde van 15 juni gaat de Porsche Carrera Cup verder op de Lausitz Ring.