NIEUWS

NOG ALTIJD KANS OP TITEL NA FANTASTISCH WEEKEINDE

De zevende ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup stond voor Wolf Nathan in het teken van progressie. Fanatiek draaien en keren op het circuit van Oschersleben leverde de coureur van FE Racing naast snelle rondetijden ook een derde en tweede plaats op in het gentlemen-klassement. “Twee races lang knokken en mezelf verbeteren. Ik heb zo ontzettend genoten. Het was een fantastisch weekeinde.”

 

Motopark Oschersleben, in de buurt van Magdeburg, is met z’n 3,696 kilometer wat je noemt een compact baantje. Wil je hard gaan op deze aaneenschakeling van technische secties, dan komt het aan op precies stuurwerk. En die kunst verstond Wolf Nathan dit weekeinde.

 

“Ten opzichte van de testdag eerder dit jaar verbeterende ik mijn eigen tijd tijdens de kwalificatie met 0,4 seconde. Als je dat afzet tegen het feit dat de toprijders dit weekeinde een seconde langzamer waren, dan ben ik heel erg blij met mijn eigen rijden”, concludeert Wolf. “Ik leer nog steeds bij.”

 

Zonder kleerscheuren

 

Zijn reflexen hielpen de ondernemer uit Elst ook bij de hectische start van de eerste race. Zeker acht auto’s waren betrokken bij een crash in de eerste bocht nadat de Oostenrijker Christopher Zöchling bij het aanremmen de controle over zijn Porsche verloor. “Ik koos in een split second de goede kant en kwam zonder kleerscheuren de bocht door.”

 

Wolf vond zichzelf na het optrekken van de stofwolken ineens op de negende plaats terug. “Echt gaaf om tussen de pro’s te rijden. Die jongens zijn natuurlijk een stuk sneller, dus ik heb heel wat tikken tegen m’n achterbumper gehad.” Het leeuwendeel knokte de coureur van FE Racing om de 15e plaats met zijn collega gentleman Ralf Bohn. 

 

“In de vijfde ronde maakte ik een klein foutje en toen schoon Ralf erlangs. Ik heb de hele race zitten loeren op een kans maar die kwam er niet. Een leuke race was het wel en met een derde plaats bij de gentlemen scoorde ik weer goede kampioenschapspunten.” De spannende race bleek een opmaat naar een zeer geslaagde wedstrijd op zondag.

 

Bij de start kwam Wolf lastig weg, nadat het ’s morgens had geregend en zijn kant van de baan nog vochtig bleek. In een paar ronden dichtte hij het gat met concurrent Ralf Bohn, om vervolgens direct te profiteren van een fout van zijn concurrent. “Ralf ging te vroeg op het gas, waardoor zijn auto van achteren uitbrak. Toen ik er voorbij was heb ik mezelf verboden om in de achteruitkijkspiegel te kijken.”

 

0,2 seconde verval

 

Wolf reed zijn ronden alsof het de kwalificatie betrof. “Ik zat ontspannen achter het stuur en zat zo in de flow dat het me eigenlijk helemaal geen moeite kostte om het hoge tempo vast te houden. Na de race bleek dat ik zeven ronden achter elkaar met maximaal 0,2 seconden verval had gereden.” Het resultaat: een fraaie tweede plaats bij de gentlemen en een 19e plaats algemeen. 

 

In de strijd om het kampioen in de B-wertung (gentlemen kampioenschap) staat Rolf Ineichen nog steeds stevig aan de leiding. “Ik heb nog altijd een kans op de titel, zeker als Rolf één van de vier races uitvalt. Ik zal de druk er maximaal opzetten en dan kijken wat er gebeurt”, besluit de strijdlustige coureur die dit seizoen wordt gesteund door Uponor, Nathan Group en Montaplast.

 

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

 

Stand Porsche Carrera Cup B-wertung (na 7 ronden)

1. Rolf Ineichen 236; 2. Wolf Nathan 226; 3. Ralf Bohn 190.