NIEUWS

METEEN OP PODIUM NA ZOMERSTOP

Wolf Nathan heeft zich flink doen gelden in het eerste raceweekeinde van FE Racing na de zomerstop. Op Nürburgring stoomde hij met zijn Porsche 911 GT3 Cup vandaag op naar de tweede plaats bij de Gentlemen. “Ik kwam lastig in m’n ritme. Toen ik het eenmaal te pakken had, slaagde ik erin een heel groot gat dicht te rijden.”

Zo besloot Wolf het avontuur op het beroemde F1-circuit met zijn één na beste seizoensprestatie op zak. En dat had de ondernemer uit Elst niet kunnen bevroeden na de lastige start van het weekeinde. 

In de kwalificatie lukte het niet om het ideale snelle rondje te rijden en zag Wolf in de eerste race een wereldstart (‘ik won vier plaatsen’) in het water vallen na een paar tikken van de concurrentie in de eerste bocht met flinke schade tot gevolg. “M’n rechtervoorband liep daardoor heel langzaam leeg. Een ronde voor het einde heb ik de auto aan de kant gezet.”

Knokken om zege
Op zondag liep wonder boven wonder alles anders. “In de openingsfase remde ik nog een platte kant aan een voorband, maar daarna begon het te lopen”, verhaalt Wolf over de wedstrijd van 23 ronden. Na enkele strakke ronden kreeg hij Chris Bauer in het vizier; de leider in de wedstrijd bij de gentlemen. “Het lukte om dat grote gat dicht te rijden. Ik kon zelfs aanhaken en knokken om de zege.”

Wolf Nathan opende zijn trukendoos en plaatste zijn 450 pk sterke Porsche vier keer naast de 911 van zijn opponent. “Ik loerde op m’n kans, maar Chris verdedigde heel slim. Ik kwam er niet voorbij, maar heel erg vind ik het niet. Deze tweede plaats is ook geweldig”, jubelde de rijder die dit seizoen wordt gesteund door Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS. “Een erg mooi einde aan een bewogen weekeinde.”

Naar plaats drie
Wolf benadrukt dat racen zo hoort te zijn. “Hard, maar fair. Het was mooi knokken met Chris Bauer. Land Motorsport had trouwens weer een top auto voor me klaar gezet.” In het kampioenschap van de gentlemen, de B-wertung, is Wolf geklommen naar de derde plaats, waarbij hij bovendien 16 punten in ingelopen op de nummer 2. 

Stand Porsche Carrera Cup - B-wertung (gentlemen categorie): 1. Rolf Ineichen 168; 2. Dominic Jöst 149; 3. Wolf Nathan 123.