NIEUWS

MET LEF NAAR BESTE SEIZOENSPRESTATIE

Wolf Nathan racete dit weekeinde op de uitdagende Slovakiaring en kwam thuis met de beste seizoensprestatie op zak: 16e algemeen. Een resultaat van formaat voor de coureur van FE Racing, die met de Griek Anton Wossos de enige gentlemen equipe vormt binnen de ADAC GT Masters.

 

“Een circuit waar je een flinke portie lef nodig hebt”, typeert Wolf Nathan de 5,9 km lange baan nabij Bratislava. “Het eerste gedeelte bestaat uit bloedsnelle bochten die aan het einde bijna allemaal knijpen. Je gaat vaak zo goed als volgas en als je lijn niet klopt ga je onherroepelijk het grind in. Het tweede deel is heel erg technisch”, aldus de coureur die dit seizoen wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel. 

 

Gepassioneerd

 

In de Porsche van GW IT Racing Team/Schütz Motorsport voelde de coureur uit Elst zich als een vis in het water. Het resulteerde in sterk optreden in de zondagse uursrace, waarbij Wolf de start en het eerste half uur voor zijn rekening nam. Vertrokken van de 25e positie haakte de gentleman aan bij de pro’s. “Een rondje of 8 ging het geweldig lekker. Ik kon bijvoorbeeld in het kielzog blijven van Robert Renauer, een pure Porsche specialist. Zoiets geeft echt een goed gevoel.”

 

Het bracht de #4 Porsche 911 GT3R op winnaarskoers in de gentleman categorie, totdat de rijderswissel teveel tijd in beslag nam en de kansrijke positie uit handen moest worden gegeven. Teamgenoot Anton Wossos passeerde de finishvlag als 16e algemeen en een vierde plaats bij de gentleman. “We verspeelden zeker 8 seconden bij de wissel. Als je die tijd eraf trekt, dan hadden we zeker op het gentleman podium gestaan en wellicht wel kunnen winnen”, analyseerde Wolf Nathan nuchter.

 

“Desondanks heb ik vandaag met volle teugen genoten. Ik heb geknokt en ondanks een licht onderstuurde auto toch goede tijden kunnen klokken. Ik gaf slechts twee seconden toe op mijn teamgenoot Jaap van Lagen, wat natuurlijk een hele echte prof is. Het geeft aan hoe gepassioneerd het team bezig is. Dat zie ook terug in onze algemene klassering.” 

 

Glimlach

 

Na de vijfde van acht ronden staat Wolf met zijn teamgenoot derde in tussenstand bij de gentleman, waarmee de schade beperkt is gehouden na de uitval op zaterdag. Al in de opwarmronde moest de Porsche aan de kant worden gezet met een kapotte aandrijfas. “Dat is even balen, maar na de race op zondag was de glimlach weer helemaal terug.”

 

FE Racing ondersteunt de organisaties Project Mine en Stichting ALS.

 

Tussenstand ADAC GT Masters Gentlemen (na 5 van 8 evenementen):

1. Herbert Handlos 316,5 pnt. 2. Domonic Jöst 231; 3. Wolf Nathan/Antonios Wossos 230 pnt.