NIEUWS

MAXIMAAL RESULTAAT NA STROEVE START

De aftrap van de Duitse Porsche Carrera Cup 2014 stond voor FE Racing in het teken van karaktervorming. Wolf Nathan schoot in de kwalificatiesessie na drie ronden van de baan en raakte de bandenstapel. Hierdoor moest de coureur uit Elst twee keer vanaf de laatste plaats starten. Desondanks verzamelde Wolf op het circuit van Hockenheim 28 punten voor het Gentlemen-kampioenschap, na een vijfde en vierde plaats.

“Ik maakte een klein foutje in de Sachskurve en kon niet voorkomen dat ik de bandenstapel raakte en de achterzijde van de Porsche beschadigde”, vertelt Wolf. “Erg jammer, want een beetje verder voorin starten maakt het een stuk makkelijker. Zeker in een startveld met 37 auto’s...” Zo wachtte FE Racing in de allereerste wedstrijd met het nieuwe type 911 GT3 Cup (460 pk) een flinke uitdaging. 

Overleven
Op zaterdagmiddag stond de Porsche van FE Racing er weer als nieuw bij, dankzij de techneuten van Land Motorsport. In de race werd de hindernis nog hoger nadat Wolf in de openingsronde in de Spitzkehre, de beroemde krappe haarspeldbocht, in aanraking kwam met een andere coureur. “Daarna stond m’n stuur scheef en stuurde de auto niet meer zoals het hoorde. Het was overleven en dat viel niet mee, want verderop in de race werd het nog een keer duwen en trekken.”

Desondanks kwam Wolf na 14 ronden als vijfde gentleman over de finish (29e algemeen), waarmee de eerste kampioenspunten een feit waren. “Ik heb de schade beperkt kunnen houden, maar ben niet tevreden over mijn eigen rijden. Er zit veel meer in dan er nu uit kwam.”

‘Echte wedstrijd’
Op zondagochtend was het nieuwe ronden, nieuwe kansen. Wolf Nathan kwam tijdens de tweede race veel beter in z’n ritme dan een dag eerder. Zijn snelste rondetijd van 1:45,589 min. bleek ruim 0,3 van een seconde sneller dan zaterdag. “De tweede wedstrijd was écht een wedstrijd. Ik heb drie auto’s ingehaald en rondenlang geknokt met een groepje voor me. Dat was precies wat ik nodig had na zo’n kwalificatie en eerste race. Ik heb plezier gehad én zelfvertrouwen getankt”, aldus de coureur die wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel. 

De sterke comeback van de ondernemer uit Elst resulteerde in een fraaie vierde plaats in de B-wertung voor gentleman-coureurs; één plekje verwijderd van het podium. Het totaal van 28 punten brengt Wolf op een gedeelde derde plaats in de tussenstand. “En dat is gezien het verloop van het weekeinde een maximaal resultaat. De volgende race heb ik wat recht te zetten met mezelf.” 

FE Racing ondersteunt de organisaties Project Mine en Stichting ALS.