NIEUWS

MATIGE KWALIFICATIE VERHULT WARE SNELHEID

In de aanloop naar de kwalificatie voor de openingsronde van de Duitse Porsche Carrera Cup regende het hevig op de Hockenheimring. Op de natte piste zocht Wolf Nathan tevergeefs naar een vrije ronde. “In alle snelle ronden kwam ik verkeer tegen, daardoor stond ik te ver naar achteren. Dan weet je dat je een lastig weekend tegemoet gaat.”

De Porsche van FE Racing by Land Motorsport met startnummer 6 was daarom twee maal terug te vinden op de 29e startpositie (5e Gentleman). In de eerste race ontworstelde Wolf zich knap aan vele concurrenten door een wereldstart neer te leggen. “Ik denk dat ik zes of zeven auto’s voorbij schoot. Super.”  

In de sandwich
In de tweede bocht ging het onvervalst ‘spiegel-aan-spiegel’, in de volgende bocht, de Spitzkehre, ging het verkeerd voor de coureur van FE Racing. Wolf kwam in een sandwich terecht bij een tweetal andere coureurs, waarbij de neus van z’n 450 pk sterke Porsche werd geraakt. “Ik dacht eerst dat ik mazzel had gehad, maar in de volgende snelle knik gleed de auto helemaal naar buiten. Ik wist meteen hoe laat het was: de koeler in de neus was toch gesneuveld. Het koelwater lekte op m’n voorband. Einde race.”

De lange race op zondag kende een nogal ongelukkig begin voor Wolf Nathan. “Ik stond zover achterin dat ik het startlicht niet goed kon zien. Om beter zicht te krijgen trok ik me omhoog aan het stuur om verder weg te kunnen kijken. Daarbij schoot m’n voet van de koppeling...” 

Voordat de lichten waren gedoofd schoot zijn Porsche een meter of wat naar voren. “Valse start dus”, baalde de coureur uit Elst. “Ik kreeg een drive through penalty toegekend. Geheel terecht overigens, maar je race is wel meteen naar de knoppen.” Wolf finishte uiteindelijk als 25e algemeen en als 7e in de categorie voor Gentleman.

Goede rondetijden
“Ondanks alles is het toch een nuttig weekeinde geweest, want de rondetijden waren heel goed. De auto voelt super, ik zit heel lekker in m’n vel. Door de matige kwalificatie is het er nog niet uitgekomen, maar dat is een kwestie van tijd. Let op mijn woorden: dit wordt helemaal mijn seizoen”, besluit Wolf, die dit seizoen wordt gesteund door Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS.