NIEUWS

LAUSITZRING: PODIUMPLEK EN KORTSTE RACE OOIT

Een weekeinde van uitersten voor Wolf Nathan en FE Racing tijdens de vierde ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup. Op de Lausitzring beklom Wolf op zaterdag opnieuw het podium in de gentlemen categorie na als derde te zijn gefinisht. De race op zondag duurde welgeteld één bocht nadat Wolf hardhandig werd geëlimineerd door een doldrieste concurrent.

De ondernemer uit Elst ging op de Lausitzring, dat deels uit een kombaan bestaat, weer verder waar hij in Oostenrijk gebleven was: het verzamelen van punten voor het gentlemen kampioenschap. De zaterdagse wedstrijd startte Wolf vanaf de 26ste positie algemeen en als vierde gentleman. “Ik was niet tevreden met mijn kwalificatie, maar in de race viel alles een stuk beter op z’n plek.”

Derde podiumfinish
Na een uitstekende start ging Wolf het gevecht aan met onder meer de snelle en ervaren Dominic Jöst. “We hebben hard geknokt, maar wel fair.” Het sterke optreden bracht uiteindelijk een verdiende derde plaats. Alweer de derde podiumfinish voor FE Racing dit seizoen. “Ik ben zeer tevreden met deze race en ook met het resultaat. Op het podium betekent meteen goede punten voor het kampioenschap!”, aldus de coureur die wordt gesteund door Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS

In plaats van een continuering van de sterke resultaten stond Wolf Nathan in de zondagse wedstrijd al na één bocht in het grind met vervelende schade aan de FE Racing by Land Motorsport Porsche 911. “Mijn kortste race ooit”, baalde Wolf na de onbezonnen actie van collega gentleman Chris Bauer. De rookie verloor de controle over zijn auto en sleepte Wolf mee in het ongeluk.

Bobsleeërs present
“Balen, want een nul scoren is slecht voor het kampioenschap. Nu moet het de volgende keer op de Norisring maar weer gebeuren”, keek de coureur alweer vooruit. Door de vroege uitval kon Wolf zijn speciale gasten geen weergaloze show voorschotelen. “Met de Nathan Group ondersteunen wij het bobsleeteam van Edwin van Calker. Het team was dit weekeinde te gast om eens te kijken in de wereld van de racerij en dat van de Porsche Carrera Cup. Ze hebben genoten.”

Stand Porsche Carrera Cup - B-wertung (gentlemen categorie): 1. Rolf Ineichen 112; 2. Dominic Jöst 102; 3. Thomas Langer 81; 4. Wolf Nathan 75.