NIEUWS

JAAP VAN LAGEN SPROKKELT SLIM OP RED BULL RING

Ook na de derde ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup behoort Jaap van Lagen tot de drie snelste coureurs. Op de Red Bull Ring (Oostenrijk) verstevigde de sportman uit Ede met een vierde en vijfde plaats in de races zijn derde positie in het kampioenschap.

Cadeau kreeg Jaap van Lagen de punten allesbehalve dit weekeinde. Tijdens de kwalificaties kwam een misverstand de Edenaar duur te staan. “Bij het uitkomen van één van de bochten gebruikte ik alle ruimte om zoveel mogelijk snelheid te houden. Net voor de rode markering reed ik dan weer tussen te lijnen. Na de kwalificatie bleek dat je ook moest zorgen dat je met twee wielen binnen de lijnen bleef.” 

Snelste raceronde
Het gevolg was dat hem zeven snelle tijden werden ontnomen door de wedstrijdleiding. “In plaats vanaf de tweede plaats moest ik de eerste race als zevende starten en de tweede race als vijfde. En op de Red Bull Ring wil je juist zover mogelijk naar voren staan omdat het inhalen hier zo lastig is.” 

In de zaterdagse wedstrijd maximaliseerde Jaap door vanaf de zevende plaats als vierde te finishen. “Ik heb de hele race met Sean Edwards geknokt om de derde plek en was zeker de eerste helft van de wedstrijd sneller. Maar ik kon geen gaatje vinden om erlangs te komen.” Naast de nuttige punten voor het kampioenschap volgde nog een zoete kers op de taart voor coureur en het team van Land Motorsport: Jaap noteerde voor de snelste raceronde.

In de zondagse race bleek de Edenaar direct bij de les. Al na vier bochten had hij twee plaatsen buitgemaakt op het natte Oostenrijkse circuit. In de openingsfase verdedigde Jaap zijn derde plaats, totdat Norbert Siedler (teamgenoot bij Timbuli Racing tijdens de lange afstandsraces, red.) hem op snelheid voorbij stak.

Uitstekende zaken
In de slotfase moest Jaap nog een positie prijsgeven aan Felipe Fernandez Laser na een klein foutje. “In de middenfase heb ik me ingehouden om de banden te sparen, maar in de laatste ronden merkte ik hoe goed de regenbanden nog aanvoelden op de flink opdrogende baan. Ik had eigenlijk eerder moeten aanvallen, dan was Laser waarschijnlijk niet in de buurt gekomen.” 

Met een vierde en vijfde plaats verzamelde de Nederlander weer 26 punten voor het kampioenschap. Afgezet tegen het pechweekeinde dat enkele concurrenten kenden, heeft Jaap uitstekende zaken gedaan voor het kampioenschap. Leider Kevin Estre heeft 95 punten, Christian Engelhart is tweede met 71 punten, terwijl Jaap met 70 punten nog helemaal meedoet. “In de Porsche Carrera Cup is het belangrijk dat je elke race punten pakt.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
internet: www.jaapvanlagen.nl
Facebook: www.facebook.com/jaapvanlagen
Twitter: www.twitter.com/jaapvanlagen