NIEUWS

JAAP VAN LAGEN 'RINGMEISTER' NA START FINISH ZEGE

Jaap van Lagen was vandaag de allerbeste in de zwaarste wedstrijd van het seizoen van de Duitse Porsche Carrera Cup. Op de gevreesde Nordschleife zette de professional uit Ede zijn pole position om in een oppermachtige van start tot finish zege. 

Na een wereldstart, milliseconden na het doven van de lichten liet hij de 450 paarden van zijn Porsche los, benutte Jaap zijn pole position optimaal om meteen weg te rijden van de concurrentie. Het bleek het begin van één van zijn sterkste races ooit in een Porsche. Jaap tekende voor vier vrijwel foutloze ronden van 25,4 kilometer (Grand Prix circuit plus ‘De Groene Hel’) in de rood-wit-blauwe Porsche van Land Motorsport. 

Beste auto
“Het plan was om heel hard te pushen in de openingsronde om een gaatje te slaan. Dat lukte. Op het lange rechte stuk had ik voldoende marge om niet voorbij geslipstreamt te worden. Een groot dank je wel is op z’n plaats voor Wolfgang Land en zijn team. Ik denk dat ik vandaag de beste auto had van het hele veld.”

Met recht een prestatie van formaat, want op vrijdag maakte Jaap een zeldzaam foutje in de natte vrije training. “Ik nam een bocht volgas, waar ik de vorige ronde nog iets liftte, kwam over een hobbeltje waarna de auto uitbrak. Ik corrigeerde nog, maar kon niet voorkomen dat ik achterwaarts 400 meter langs de vangrail schoof.”

Comeback
De schade was niet ernstig, maar bezorgde de techneuten van Land toch vele uren extra werk.  Zaterdag stond zijn 911 GT3 Cup er weer bij in nieuwstaat. Jaap maakte een perfecte comeback door in de kwalificaties al in zijn eerste rondje aanvankelijk een tweede tijd (op 0,6 seconde van Sean Edwards op een totaal van 8,38 min.) te noteren, maar kreeg ‘s avonds de pole alsnog achter zijn naam nadat zijn Britse opponent was teruggeplaatst wegens te weinig benzine in zijn tank.

In de race beloonde Jaap van Lagen de tomeloze inzet van zijn team nogmaals met een dominante overwinning op de Nürburgring, zijn tweede overwinning in de Duitse Porsche Carrera Cup. “Dit is wel een droom die uitkomt. Een race winnen op de Nordschleife is heel speciaal. Dit pakken ze me niet meer af.” Het succes voor Land Motorsport werd nog mooier, want vriend en teamgenoot Wolf Nathan won bij de amateurs. Jaap is geklommen naar de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, op 10 punten van leider Kevin Estre.

Geen 24U Nürburgring
Naast het zoet van de zege moest Jaap van Lagen ook een bittere pil slikken. Nadat één van zijn teamgenoten de Porsche van Timbuli crashte in de kwalificaties voor de 24U van de Nürburgring ging een streep door de deelname van de Porsche met startnummer 35. “Ja, heel erg balen, want we hadden het pakket om te scoren: snelle rijders, een perfecte auto en een goed team”, aldus Jaap die zo zijn debuut in de 24U Nürburgring aan duigen zag vallen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
internet: www.jaapvanlagen.nl
Facebook: www.facebook.com/jaapvanlagen
Twitter: www.twitter.com/jaapvanlagen