NIEUWS

IN STROMENDE REGEN NAAR TWEEDE OVERWINNING

Na duels met zijn concurrenten van start tot finish hield Wolf Nathan al een goed gevoel over aan de zaterdagse race op de Red Bull Ring. Het beste bewaarde de coureur van FE Racing tot het laatst: in een loodzware regenrace bleek Wolf de slimste en de snelste gentleman in de Duitse Porsche Carrera Cup. De tweede zege van het seizoen kon worden bijgeschreven.

 

Na een lastig raceweekeinde op Zandvoort vielen de puzzelstukken weer op de plaats voor Wolf Nathan tijdens de zesde afspraak van de Porsche Carrera Cup. “De Red Bull Ring kent enkele snelle passages. Ik heb de snelheid daarom geleidelijk opgebouwd.”

 

In de eerste kwalificatie was de coureur FE Racing nog niet helemaal tevreden met zijn snelheid, maar in de tweede deel van de sessie, op verse slicks vloeide er een snelle ronde uit. “Ik ging een dikke seconde harder en dat terwijl ik me al in de tweede bocht een flat spot (platte kant, red) op een voorband remde. Kun je nagaan!”

 

‘Alles uit de kast halen’

Het goede gevoel nam Wolf mee naar de eerste race, waarin hij startte als 23e algemeen en 3e gentleman. Nadat de lichten doofden mengde de ondernemer uit Elst zich in een harde maar faire knokpartij met zijn concurrenten Ralf Bohn en Rolf Ineichen. “De Red Bull Ring is om z’n vele hoogteverschil al een spannende baan. Als je dan ook nog constant in gevecht bent, dan is dat extra genieten.” In het kielzog van Bohn finishte Wolf als derde B-rijder.

 

Na de droge en zonnige zaterdag lag de Oostenrijkse Alpenpiste er op zondagochtend heel anders bij als gevolg van hevige regenbuien. In overleg met zijn teamgenoten, de pro’s Ben Barker en Conner de Phillippi, besloot Wolf de wedstrijd over 17 ronden te starten op profielloze slicks. “Man, wat was dat spannend. Ik moest alles uit de kast halen om m’n Porsche (460 pk, red.) op de baan te houden: andere lijnen rijden, remmen op de motor, sneller opschakelen.”

 

Toen het opnieuw stevig begon te regenen, werd Wolf precies op het juiste moment in de pits geroepen voor regenbanden. “De mannen van Land Motorsport hadden het niet beter kunnen timen. Ik kwam de pits uit, zag m’n concurrent voor me worstelen op slicks en ben hem hard voorbij gereden!” Optimaal profiterend van de grip van de regenbanden bouwde de coureur van FE Racing zijn voorsprong gestaag uit.

 

Beste prestatie tot nu toe

“Wat een machtig gevoel: van glijden op slicks naar regenbanden. Het is alsof je op rails rijdt.” Wolf genoot van de zware omstandigheden en dat was te zien aan de rondetijden. De door Uponor, Nathan Group en Montaplast gesteunde coureur won niet alleen de race in de gentleman categorie, Wolf finishte bovendien als 14e algemeen. Zijn beste prestatie in de Porsche Carrera Cup tot nu toe. “Dit was racen zoals racen bedoeld is. Faire duels uitvechten en jezelf tot het uiterste drijven. Als je dan ook nog mag winnen, is het helemaal goed!”

 

In het kampioenschap staat Wolf Nathan nog altijd in een kansrijke tweede positie, op slechts 4 punten van Rolf Ineichen. FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

 

Stand Porsche Carrera Cup B-wertung (na 6 ronden)

1. Rolf Ineichen 196; 2. Wolf Nathan 192; 3. Ralf Bohn 156.