NIEUWS

HET WINTERKAMPIOENSCHAP IS BINNEN!

 

Wolf Nathan en Jaap van Lagen hebben opnieuw alles en iedereen achter zich gelaten. Het snelle duo van FE Racing greep vorig seizoen al het kampioenschap in de Supersport 1-klasse van de Dutch Supercar Challenge. Tijdens de Final 4 op circuit Zandvoort kwam daar een nieuwe hoofdprijs bij: de titel in het Winter Endurance Kampioenschap.

 

Wolf Nathan zelf bracht de V8 Star over de finish tijdens de vierde en laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap op Zandvoort. Samen met Jaap van Lagen finishte de voorman van FE Racing de Final 4 als tweede algemeen.

 

“Tijdens mijn laatste stint werd over de boordradio geroepen dat ik harder moest gaan rijden. Ik dacht ‘kletsen jullie maar’, want ik had maar een doel: het kampioenschap veilig stellen. Ik heb in die slotfase dubbel save gereden.” Zo konden Hoevert Vos en David Hart in de andere V8 Star passeren en de race winnen. Wolf Nathan volgde op iets meer dan elf tellen.

 

Na de winst in de Zandvoort 500 en de Nieuwjaarsrace en één uitval, zorgde deze stabiele tweede plaats voor ruim voldoende punten om het winterkampioenschap binnen te halen. “Wat een ontlading. Ik ben heel trots op deze titel”, genoot Wolf Nathan.

 

“Na de technische pech met de Porsche in de vorige wedstrijd, was ik toch niet gerust op een goede afloop. Maar dat bleek ongegrond, de V8 Star gaf in drie races geen slag verkeerd. En dat is een compliment waard voor het team van Mad & Daring. Zij hebben hun zaakjes goed voor elkaar en daarbij is de sfeer ook top.”

 

FE Racing domineerde de laatste wedstrijd, zoals ze dat al het hele winterkampioenschap doen. Op zondagmorgen werd de pole position gezet door Jaap van Lagen, die bovendien tekende voor de snelste raceronde in de race. Ook Wolf Nathan verbeterde zijn PR met de V8 Star en reed de duinenpiste in één minuut 48 en een beetje.

 

“Het was een mooi winterkampioenschap. Echt geweldig om te rijden in zo’n sterk veld en onder omstandigheden als sneeuw, ijs en regen, die je normaal niet zo snel tegenkomt. Absoluut een hele ervaring”, besluit de kersverse kampioen. Wolf Nathan gaat zich net als kompaan Jaap van Lagen voorbereiden op raceseizoen 2012, om op jacht te gaan naar nieuwe successen.