NIEUWS

GROTE SPRONG VOORWAARTS NA DUBBEL PRIJS

In een startveld van 37 Porsches wist Wolf Nathan zich dit weekeinde op het circuit van Oschersleben opnieuw te onderscheiden. Tijdens de tweede ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup finishte de coureur van FE Racing twee keer als tweede in de gentleman categorie. Een perfecte revanche op een valse start.

In de vrije training maakte Wolf een klein foutje in de 2e bocht, waarna hij met zijn Porsche spinde en de muur raakte. “Balen, want zo liep ik bijna 40 minuten baantijd mis.” In de kwalificaties herpakte de snelle gentleman zich door voor een vliegende ronde aan te haken bij een toprijder. 

‘Beste uit jezelf’
“Je kunt zo de snelle lijnen en de rempunten een beetje afkijken. Zo’n snelle jongen achterna jagen motiveert ook enorm. Je haalt het beste uit jezelf.” Het resultaat mocht er zijn: twee keer een vierde tijd bij de gentlemen, goed voor een 33e (race 1) en 34e (race 2) tijd algemeen.

Wolf Nathan lanceerde bij de start van de zaterdagse race zijn Porsche niet helemaal zoals hij in gedachte had (‘Ik heb nog niet het juiste gevoel met de koppeling van mijn nieuwe racer’), maar veroverde al snel de tweede plaats bij de gentlemen. “In de tweede en derde bocht lagen veel rijders met elkaar overhoop. Ik reed precies om de problemen heen.” 

In de slotfase werden alle reflexen van Wolf getest, toen hij bij het opkomen van het rechte stuk een fractie te ver naar buiten driftte en met de achterwielen van de 460 pk sterke Porsche naast de baan belandde. “Ik reed door een gat, waarna de auto een gigantische sprong maakte.” 

Alles uit de kast
De coureur van FE Racing moest alles uit de kast halen om de auto weer onder controle te krijgen. “Ik zag mezelf zo de muur ingaan, maar m’n ervaring betaalde zich dubbel en dwars uit. Gelukkig.” Zo finishte Wolf als 24e algemeen en 2e bij de gentlemen. Het succes voor Land Motorsport werd gecompleteerd door de derde plaats van teamgenoot Ronald van de Laar.

“De tweede race was één van de mooiste wedstrijden in de Carrera Cup tot nu toe”, geniet Wolf, die dit jaar wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel. Niet alleen omdat opnieuw het podium mocht worden beklommen als nummer twee bij de amateurs, maar bovenal door de manier waarop. “Ik heb drie mensen ingehaald op pure snelheid. Kijken waar je sneller bent, goed positioneren en dan erlangs. Ik heb zo genoten!”

‘Echt een goed gevoel’
In zijn dadendrang op weg naar de 25e plaats algemeen moest ook een echte pro eraan geloven. “Het lukte me om Elia Erhart te verschalken bij het ingaan van de snelle chicane door heel laat te remmen en al glijdend de bocht in te duiken”, haalt de coureur van FE Racing de film terug. “Zo’n actie geeft je echt een goed gevoel.” 

Die positieve stemming hield aan na een blik op de tussenstand in de gentlemen categorie, waar Wolf klom van de vijfde naar de derde plaats met slechts 10 punten achterstand op de leider. “Een mooie beloning na een geweldig weekeinde”, concludeert Wolf Nathan.

FE Racing ondersteunt Project MinE en de Stichting ALS.

Tussenstand Porsche Carrera Cup B-wertung: 1. Rolf Ineichen 72; 2. Ralf Bohn 66; 3. Wolf Nathan 62.