NIEUWS

GENIETEN EN PUNTEN PAKKEN OP DE NORDSCHLEIFE

De Duitse Porsche Carrera Cup meldde zich voor de tweede ronde van het kampioenschap op heilige grond: de Nürburgring Nordschleife, de 25,3 km lange baan met 73 bochten en 300 meter hoogteverschil. FE Racing-coureur Wolf Nathan was erbij, genoot met volle teugen van de Duitse achtbaan en consolideerde dankzij een tweede plaats zijn leidende positie in het kampioenschap.

 

Het circuit in de Eiffel is één en al avontuur. “Deze baan is met geen ander circuit in de wereld te vergelijken. Ik zat me al weken te verheugen om weer op de Nordschleife te mogen racen”, vertelt Wolf Nathan. Na één snelle ronde (rond de 9 minuten!) wist de coureur uit Elst weer waarom. “Hier rijden is zo gaaf. Je wordt als coureur ontzettend op de proef gesteld.”

 

Na een solide vrije training bemerkte Wolf waarom de lange Nürburgring één van de moeilijkste banen ter wereld is. In de kwalificatie kende de coureur moeite om tussen de andere Porsche coureurs een ronde te rijden waarmee hij zelf tevreden was. Wolf: “Als je de snelste sectortijden achter elkaar zet, dan had ik een dik PR gereden, maar ik kreeg de sectoren niet aan elkaar geknoopt, zoals dat in racetermen heet.”

 

Niet gek laten maken

 

De oorzaak ligt in de volle agenda van de directeur van Nathan Import/Export. “Het is zakelijk - gelukkig - erg druk de laatste weken. Ik merk dat het me snelheid kost. Als je hoofd nog vol is, blijkt het lastig om het laatste beetje eruit te persen.” Zijn tijd van 9:02.868 min. leverde een derde startpositie op bij de gentlemen en een 22e tijd algemeen. “Ik heb me niet gek laten maken. Als je hier rijdt moet je genieten.”

 

En dat deed de coureur van FE Racing ook tijdens de wedstrijd over 4 ronden. “Op verschillende plekken kom je met vier wielen los. Dan vlieg je letterlijk in je Porsche. Zo gaaf!” Een van zijn grote concurrenten Ralf Bohn verdween na een carambolage in de eerste ronde al van het toneel, terwijl collega gentleman Rolf Ineichen dit keer te snel bleek.

 

“Ik heb deze race de uitdaging bij mezelf gevonden: proberen zo constant mogelijke ronden te rijden. En dat is gelukt. Het lukte me zelfs om A-rijder Maximilian Heckl van me af te schudden! En ondertussen genoot ik met volle teugen. Dankzij de mannen van Land Motorsport stuurde m’n Porsche perfect en dan is deze baan nog mooier om te rijden!” 

 

Riant aan leiding

 

Beloning kwam in de vorm van een tweede plaats bij de B-rijders, goed voor 18 punten, waarmee Wolf zijn leidende positie in het kampioenschap voor de gentlemen riant behoudt. “Vorig jaar kwam ik pas in de tweede seizoenshelft echt in mijn ritme. Nu sta ik al eerste, dus het wordt vast een mooi seizoen”, besluit de coureur die in de Porsche Carrera Cup wordt gesteund door: Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel.

 

Stand Porsche Carrera Cup B-wertung (na 2 ronden)

 

1. Wolf Nathan 54; 2. Rolf Ineichen 40; 3. Ralf Bohn 18.