NIEUWS

FE RACING ZES UUR OPPERMACHTIG OP CIRCUIT ZOLDER

Met een voorsprong van 11 ronden heerste FE Racing in de Supersport 1-klasse tijdens de eerste 6 uurs race van de Dutch Supercar Challenge. Op het circuit van Zolder vormde Wolf Nathan een trio met zijn vaste teammaat Jaap van Lagen en de Duitse coureur Christian Land. Het drietal leidde vanaf de eerste meters, maar kreeg door de verzengende hitte de zege allesbehalve cadeau.

De winst in de meerurige slijtageslag vormde het hoogtepunt van een perfecte autosportweek. De FE Racing Porsche 911 GT3 Cup, het technische team van Land Motorsport en de drie rijders waren al de hele week de besten in de SS1-klasse. Snelste in de vrije trainingen, snelste in de kwalificatie, snelste tijdens de Superpole en nu ook de besten én de snelsten in de wedstrijd.

De grootste bedreiging voor het trio van FE Racing kwam van de zon. Bij de start om 16.00 uur op zaterdagmiddag was het 30 graden op de Belgische omloop. De brandende zon zorgde ervoor dat de temperatuur in de cockpit van de Porsche ruim boven de 40 graden piekte. “Mijn eerste stint van een uur was niet normaal zo zwaar. Ik kwam helemaal kapot uit de auto. Het voelde alsof mijn bloed kookte”, schetste de topfitte Jaap van Lagen.

Ook Wolf Nathan merkte volop de gevolgen van de hitte. “Ik voel me alsof ik geen zes uurs, maar een 24 uurs race heb gereden. Man, wat is die hitte killing”, schetste de voorman van FE Racing. “Je krijgt op Zolder ook geen moment rust. Het rechte stuk rijd je in z’n vijf. Voor de rest ben je de hele tijd aan het schakelen, remmen en sturen. Het was echt heavy”

Christian Land vond één stint op circuit Zolder zwaarder dan drie uren racen tijdens de 24U van Dubai. “Ik was compleet uitgeblust na mijn eerste sessie.” Christian, die samen met zijn vader Wolfgang het bedrijf Land Motorsport drijft, en normaal actief is aan de pitmuur als manager en data-engineer, nam de uitnodiging aan om met FE Racing te starten in de zes uursrace.

Het tropische klimaat tot aan zonsondergang weerhield het trio niet van een dominante zege. Vanaf de allereerste meter werd de pole position uitgebouwd tot een flinke voorsprong. Halverwege volgde de concurrentie al op drie ronden. Na zes uur racen resulteerde het foutloze optreden in een marge van 11 ronden op de nummers twee Dirk en Jean-Marc Schulz. In het algemeen klassement nam het trio een prachtige tiende plaats in; als eerste Porsche 911 GT3 Cup, voor heel veel krachtigere raceauto’s.

“Ik ben echt superblij met deze overwinning”, genoot Wolf Nathan. “Het was zwaar voor de auto en ook voor ons rijders. Als je dan kunt winnen met zo’n grote voorsprong, dan kun je alleen maar heel trots zijn. Iedereen heeft maximaal gepresteerd. Jaap, Christian en de monteurs van Land Motorsport. Helemaal goed!”

Ook gelegenheidscoureur Christian Land was dolgelukkig met de duidelijke zege. “Dit was pas mijn tweede wedstrijd. In januari reed ik de 24u van Dubai, verder heb ik vooral auto’s van klanten afgesteld. Dan is winnen mooi en speciaal. Als rijder, maar ook als vertegenwoordiger van Land Motorsport.”

De overduidelijke klassezege in de eerste zes uursrace van het DSC brengt FE Racing aan de leiding van de kampioenschap. Wolf en Jaap scoren op Zolder, waar dubbele punten werden vergeven, het maximum haalbare van 42 punten, waar concurrent Bert van der Zweerde na een vroege uitval zonder punten blijft. Met nog twee evenementen en vier races te gaan bedraagt de voorsprong een gezonde 34 punten.

Foto's : Roel Louwers/Photoreplay.nl