NIEUWS

FE RACING KOMT BOVEN DRIJVEN OP ZANDVOORT

Geen circuit waar Wolf Nathan meer kilometers heeft liggen dan Zandvoort. Toch was racen met zoveel regen tijdens de ADAC GT Masters een compleet nieuwe ervaring voor de coureur van FE Racing. In de eerste uurrace kwam Wolf samen met zijn Griekse teamgenoot letterlijk bovendrijven, door als derde te eindigen op de doorweekte duinenpiste.

“Dit was écht heavy. Er stond zo ontzettend veel water op de baan! De Porsche aquaplaneerde op het rechte stuk. Je moest ontzettend opletten”, vertelde Wolf kort voor de podiumceremonie. Samen met Antonios Wossos hield hij zich staande onder de erbarmelijke omstandigheden, waar vele andere equipes eraf tolden. 

De goede balans tussen snelheid en racen met marge bracht het Nederlands-Griekse duo alweer de tweede podiumfinish van het nog jonge seizoen. In het algemeen klassement eindigden Wolf en Antonios niet alleen als derde gentlemen-equipe, maar ook op een prima 17e plaats algemeen. “Dit was echt spannend. Ik race al een aantal jaren op Zandvoort, maar zoveel water heb ik nog nooit op de baan gezien. Dat je ook het podium op mag na zo’n heftige race geeft veel voldoening.” 

‘Oriënteren via zijramen’
Op zondag kreeg het waterballet een nieuw vervolg, waarbij het zo mogelijk nog harder regende. Wolf nam in de tweede uursrace de start voor zijn rekening en dat bleek geen sinecure. “Je zag he-le-maal niets. Het was alsof iemand met een tuinslang op je voorruit stond te sproeien  Er zat niets anders op dan je te oriënteren op de belijning via de zijramen en dan vroeg remmen om contact met een voorligger te voorkomen.”

De openingsfase was puur overleven voor Wolf, maar daarna vond de ondernemer zijn ritme. “Ik kon constante rondetijden rijden, die zo’n 2 à 3 seconden langzamer wagen dan de pro’s.” Wolf reed daarbij in het kielzog van de Corvette die op dat moment derde lag bij de gentlemen, dus er was uitzicht op het podium.

Een langzame rijderswissel zorgde ervoor dat de nummer 4 Porsche toch op een vierde plaats bleef steken. Teamgenoot Antonios Wossos kreeg de auto aanvankelijk niet aan de praat en verloor zo negen seconden, en kwam daarna op het kletsnatte Zandvoort moeilijk in zijn ritme. In het algemeen klassement reikte het duo tot een 20e plaats.

‘Flink punten gescoord’
“Ik had graag opnieuw op het podium gestaan; het was ook reëel. Positief is dat we opnieuw flink punten hebben gescoord”, aldus Wolf die dit seizoen opnieuw wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel. FE Racing ondersteunt op haar beurt bovendien de organisaties Project Mine, Stichting ALS en Groot Hart

“Boven alles heb ik een geweldig weekeinde beleeft. Je krijgt heel veel baantijd in de ADAC GT Masters en dat is genieten. GW IT Racing/Schütz Motorsport gaf ons opnieuw een perfecte Porsche mee. Bovendien is de sfeer in het team helemaal top.”

Tussenstand ADAC GT Master gentlemen kampioenschap: 1. Herbert Handlos 97.5; 2. Dominic Jöst/Florian Scholze 96; 3. Antonios Wossos/Wolf Nathan 80.