NIEUWS

FE RACING KAMPIOEN IN DUTCH SUPERCAR CHALLENGE

Na de tweede plaats in 2010 is het dit seizoen helemaal raak voor FE Racing. Op het historierijke Spa-Francorchamps legde het team uit Velp beslag op het kampioenschap in de Supersport 1 klasse van de Dutch Supercar Challenge.

“Ik race nu drie seizoenen en na de tweede plaats van vorig jaar is nu de eerste titel binnen. En dat is erg gaaf”, geniet coureur en teameigenaar Wolf Nathan. Al na de voorlaatste ronde van de Dutch Supercar Challenge kan de champagne uit de koeler. De tweede plaats in de race op zondag bleek meer dan voldoende om de titel veilig te stellen.

Naast vreugde was ook sprake van enige opluchting, want het hele weekeinde werd het team geplaagd door een serieus bandenprobleem. In de slotfase van de zaterdagse wedstrijd hoorde Jaap van Lagen over de boardradio dat concurrent Bert van der Zweerde was uitgevallen.

Het nieuws was nog niet gebracht of de coureur van FE Racing kreeg een klapband. Jaap slaagde er in de Porsche 911 GT3 Cup naar de pits te dirigeren en met een nieuwe band werd toch nog een achtste plaats (in de klasse) uit het vuur gesleept.

Op zondag speelde het racerubber opnieuw op. Zowel in de stint van Wolf Nathan als die van Jaap van Lagen ging een splinternieuwe rechterachterband in rook op. Om te voorkomen dat de band opnieuw zou klappen ging Jaap van Lagen flink van het gas af. In de laatste ronde liet hij 20 à 30 seconden liggen. Het koste het team de overwinning, maar een blik op de achterband na de finish maakte duidelijk dat de juiste keuze was gemaakt.

“Het was een behoorlijk losbandig weekeinde”, grapte Wolf Nathan na de race. “Op zondag verremde ik me twee keer behoorlijk bij de busstop chicane. Het publiek zal gesmuld hebben, maar met twee platte kanten op de voorbanden rijdt het niet best. En als dan ook nog eens zo’n achterband opspeelt...”

Ondanks het slakkengangetje in de slotfase finishten Jaap en Wolf als tweede in de klasse en elfde algemeen, inclusief de snelste raceronde in de klasse. Ruimschoots voldoende voor de hoofdprijs in de Supersport 1 klasse.

“Afgezien van dit akkefietje kennen we een probleemloos seizoen. De Porsche slaat geen slag verkeerd en zowel Jaap als het monteursteam van Land Motorsport hebben een superjob geleverd”, complimenteert Wolf Nathan.

Zonder Jaap van Lagen, die in Duitsland actief is in de Porsche Carrera Cup, start FE Racing op 22 en 23 oktober in de DSC finale op Assen. Wat FE Racing in 2012 gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. “Vrijwel zeker blijf ik volgend seizoen de Dutch Supercar Challenge trouw, maar in welke klasse en met welke raceauto weet ik nog niet”, besluit Wolf Nathan.