NIEUWS

FE-RACING STEUNT PROJECT MINE

De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar na constatering. Helaas is de oorzaak van ALS nog niet bekend en zijn er ook nog geen medicijnen om de ziekte te bestrijden. Meer onderzoek is dan ook essentieel. FE-Racing steunt het initiatief om met het project MinE ALS onder de aandacht te brengen en op deze manier fondsen te werven voor verder onderzoek, zodat er uiteindelijk een remedie gevonden kan worden.

Wat is ALS
Amyotrofische Laterale Sclerose (afgekort “ALS”), is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Door ALS sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen af. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. ALS leidt tot progressieve zwakte van spieren in armen, benen, gelaat en romp. Zwakte van de ademhalingsspieren is vaak de oorzaak van overlijden. 

Project MinE
Over de precieze oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend, en mede daarom is er ook nog geen goed medicijn tegen ALS gevonden. Het is echter vrijwel zeker dat ALS een genetische basis heeft. Project MinE is een onderzoek waarbij alles draait om het verzamelen van genetische data van ALS-patiënten en het ‘graven’ (mining) in die data naar iets waardevols, zoals genetische factoren die de zieke (mede) veroorzaken. Het uiteindelijke doel is een concreet aanknopingspunt te vinden voor nieuwe behandelingen van ALS.

MinE: Make it Yours
Om project MinE mogelijk te maken brengen we ALS onder de aandacht en werven we fondsen, niet alleen in Nederland maar ook internationaal. Mede dankzij jullie hulp en samenwerking komt project MinE nu nog meer op de kaart en samen racen we ALS van de kaart! 

FE-Racing steunt Stichting ALS, jij ook?
Doneer op giro 100.000 t.n.v. Stichting ALS Nederland.

Ook het project MinE Steunen?
Doneer middels www.projectmine.com of SMS naar 4333 (€ 3,00)

Meer informatie
www.projectmine.com
www.stichting-als.nl
www.als-centrum.nl