NIEUWS

EIGEN GRENZEN VERLEGGEN OP DE LAUSITZRING

Op de bijzondere Lausitzring, het Duitse circuit met de kombochten, verlegde Wolf Nathan opnieuw zijn eigen grenzen. Het resulteerde in twee keer een derde plaats bij de gentlemen-coureurs tijdens de derde ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup.

 

Racen is veel meer dan proberen je tegenstanders te passeren. Het is ook het gevecht met jezelf aangaan, proberen nog preciezer en constanter te rijden. Wolf Nathan weet er alles van. “Ik heb een mooi weekeinde gehad”, vertelde de coureur van FE Racing na twee races op het circuit ten noorden van Dresden. 

 

“Ondanks dat ik al weer heel wat jaren in de Carrera Cup actief ben, ga ik elk seizoen weer harder. Ik was dit jaar op de Lausitzring sneller dan vorig jaar en dat is een fijne constatering. Het team van Land Motorsport had weer een perfecte auto voor me klaargezet.”

 

Gelijk aan de profs

 

Wolf ging in zijn 460 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup opnieuw het duel aan met de snelste Porsche-coureurs ter wereld en liet vooral in de tweede race op zondag zien dat hij de beroepscoureurs partij kan geven. “In de tweede helft van de wedstrijd, na 10 rondjes, zijn mijn rondetijden gelijk aan die van de profs in de middenmoot.”

 

De constante snelheid resulteerde in een verdienstelijke 19e plaats algemeen (in een veld van 23 Porsches) en een derde plaats bij de gentleman-coureurs. De zaterdagse race besloot Wolf als 22e algemeen en als 3e bij de B-rijders. “Dit weekeinde waren mijn concurrenten Ralf Bohn en Ralf Ineichen een maatje te groot voor me, maar het seizoen is nog lang.”

 

Door de drukke zakelijke agenda blijft racen vooral een gepassioneerde hobby. “Ik zou best in de winter ook willen racen, zoals een aantal concurrenten doet. Zij overwinteren in de Porsche Cup in het Midden-Oosten en maken zo veel meer kilometers. Maar bij mij staat het bedrijf absoluut voorop”, aldus de ondernemer uit Elst.

 

Blijft aan leiding

 

Met twee derde plaatsen blijft Wolf Nathan aan de leiding van het kampioenschap voor gentleman coureurs. “Ik ben alle races gefinisht en heb een race gewonnen. Succes in de Porsche Carrera Cup is zoeken naar een balans tussen grenzen verleggen en constant presteren. En mijn doel is om kampioen te worden“, aldus de rijder die wordt gesteund door UponorNathan GroupSitecom en Fresh 'n Rebel.

 

Wolf Nathan voegt zich dit seizoen ook twee keer bij de Porsche Supercup tijdens het voorprogramma van de Formule 1. Op de circuits van Spa-Francorchamps (Be.) en Austin (VS.) is de liefhebber present in een Porsche van Land Motorsport. “Spa is één van de gaafste circuits ter wereld en racen in Amerika is natuurlijk één groot avontuur!”

 

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

 

Stand Porsche Carrera Cup B-wertung (na 3 ronden)

 

1. Wolf Nathan 86; 2. Rolf Ineichen 80; 3. Ralf Bohn 54.