NIEUWS

EERSTE PODIUMFINISH VOOR WOLF NATHAN

FE Racing teameigenaar Wolf Nathan bekroonde dit weekeinde een sterk optreden op de Red Bull Ring (Spielberg, Oostenrijk) met de derde plaats. Zijn eerste podiumfinish in de Duitse Porsche Carrera Cup.

"Het was een perfecte race. Ik heb een aantal concurrenten ingehaald en kon van begin tot einde blijven pushen. Als dat je op het podium brengt, is de beloning compleet", geniet Wolf Nathan van het succes. “De Porsche was echt super dankzij Chiel Bos en de techneuten van Land Motorsport.. Dat gaf geweldig veel vertrouwen.”

Na een paar bochten in de race op zondag zit er voor de directeur van Nathan Import/Export niet anders op dan slim uitrijden. “Hoevert Vos en Christina Nielsen raakten elkaar en bij het eraf schieten van Christina raakte ze mijn achterwiel. ik voelde het meteen. De boel was krom.”

In het kampioenschap voor Gentleman rijders is Wolf door zijn goede eerste race en de nuttige punten in de tweede wedstrijd geklommen naar de tweede plaats. Wolf heeft 106 punten, leider Bill Barazetti 118.

Jaap van Lagen bezat in Oostenrijk wel de snelheid, maar ontbeerde het geluk. Na een snelste tijd in de eerste vrije training en een prima vijfde en derde startpositie voor de races, rolt er voor de FE Racing-coureur niet meer uit dan een dertiende en negende plaats. In de eerste wedstrijd zet Jaap de sponsoren Uponor, Visietech, GAC en Alpha Innotec met een vierde plaats opnieuw in de spotlight, totdat een tijdstraf van 30 seconden volgt.

Hierdoor wordt de FE Racing coureur teruggezet naar plaats 13. “Ik zat in een treintje van rijders en we hebben allemaal de snelste sectortijd gezet op het moment dat in de laatste bocht van die sector met de gele vlag werd gezwaaid. Op die plek heb ik wel degelijk eerder geremd en van m’n gas gegaan, maar door de betere lijn in de bochten ervoor was ik die sector toch sneller. Domme pech.”

Op zondag wordt Jaap na een goede start buiten de baan gedwongen, waarna hij terugvalt van plaats 3 naar plaats 6. Na de herstart moet hij uitwijken voor René Rast, komt op het vuile deel en finisht uiteindelijk als negende. Jaap houdt aan het Oostenrijkse avontuur elf punten over. In de stand van de Porsche Carrera Deutschland neemt Jaap de vijfde plaats in met 75 punten. “Het seizoen duurt nog lang, dus de top drie is absoluut nog haalbaar.”