NIEUWS

EERSTE OVERWINNING, METEEN OP 'DE RING'

Wolf Nathan heeft zijn eerste overwinning in de Duitse Porsche Carrera Cup binnen. En wat voor één: tijdens de zwaarste race van het seizoen op de Nürburgring-Nordschleife was de coureur van FE Racing de allersnelste gentleman van allemaal.

Heel veel concurrenten uit de Gentlemen categorie van de Duitse Porsche Cup bedankten voor de race op ‘de Groene Hel’. Naast het gebruikelijke GP-circuit moest de legendarische Nordschleife worden bedwongen vol blinde bochten, hoogteverschil, kombochten, jumps en een vreselijk lang recht stuk waar de snelheden oplopen tot boven de 280 km/u. In totaal een ronde van liefst 25,4 kilometer.

PR 10 seconden
“Ik had het dit weekeinde fantastisch naar m’n zin. We hebben hier in de aanloop naar het seizoen getest en dat heeft z’n vruchten afgeworpen”, genoot Wolf Nathan hardop. “Ik heb m’n PR ten opzichte van vorig jaar met 10 seconden verbeterd. Met de nieuwe afstelling voelt de Porsche super vertrouwd.”

Dat bleek al tijdens de kwalificatie toen Wolf alleen de zeer ervaren Duitse collega Dominic Jöst voor hoefde te laten. In de hectische openingsfase loodste de coureur uit Elst de Land Motorsport Porsche om alle ellende heen en reed lange tijd op de tweede plaats bij de gentleman, tot de voorlaatste ronde.

Lakschilfers
“In één van de bochten zat er een flinke deuk in de vangrail. Aan de lakschilfers kon ik zien wie eraf was gegaan”, vertelt Wolf, die dit seizoen wordt gesteund door Nathan Group, Uponor, Alpha innotec en Stichting Stop ALS. Opponent Jöst gleed uit op koelwater van een andere auto en moest opgeven. “Dan besef je ineens dat je voorop rijdt en je kunt gaan winnen. Nou vanaf dat moment heb ik elk risico vermeden.”

Geen onverstandige keuze want in de slotfase vlogen nog verschillende Porsches hard in de hekken. Niet de Porsche met startnummer 6. Wolf hield zijn kop erbij in de laatste 30 kilometer koers en schreef zijn eerste zege in de Porsche Carrera Cup bij. “En dan meteen op ‘de Ring’. Mooier kan bijna niet toch?” 

Wilhelmus
Het kon toch nog mooier, want teamgenoot en vriend Jaap van Lagen zegevierde bij de professionals. “We hebben als team de slag te pakken. Let maar op: dit wordt een heel mooi seizoen”, besloot Wolf voordat hij als winnaar het podium op mocht voor de bokaal, de champagne en het Wilhelmus.