NIEUWS

EERSTE DUBBELZEGE IN PORSCHE CARRERA CUP

De racefans op de Nürburgring maakten dit weekeinde twee keer kennis met de beroemde spagaatsprong van Wolf Nathan. Voor het eerst in zijn carrière won de coureur van FE Racing beide races in de gentlemen-categorie van de Porsche Carrera Cup. “Wát een geweldig weekeinde.”

 

De 6e ronde van de competitieve Duitse Carrera Cup begon matig voor de ondernemer uit Elst. “Ik timede tijdens de kwalificatie verkeerd met het naar buiten gaan en hield veel te weinig tijd over om een snelle tijd neer te zetten op de opdrogende baan”, baalde Wolf hardop. Met twee keer de voorlaatste startplaats wachtte in beide wedstrijden een uitdaging van formaat.

 

Vanaf de laatste startrij heb je als rijder goed zicht op wat er voor je gebeurt. Die ruime blik kwam Wolf erg goed van pas bij de start van de eerste race. In de Mercedes Arena vlogen voor hem liefst zeven auto’s op elkaar. “Ik kon er omheen rijden door het gras op te duiken. Wat een ravage!” Bij het incident waren ook meerdere concurrenten uit de B-wertung betrokken.

 

‘Steeds beter’

 

Bij de herstart wist de coureur van FE Racing dat dit zijn kans was. Na een probleemloze start kreeg Wolf van zijn engineer te horen dat hij aan kop ging bij de gentlemen. Een beloning voor constant presteren. “Ik krijg steeds beter door hoe ik met de Porsche 991 GT3 moet rijden: heel netjes en clean, zonder teveel te gooien en te smijten.” 

 

In de 11 ronden over het 3,629 km lange circuit reed Wolf weg van concurrent Ralf Bohn (“Die hield ik aan het begin van seizoen niet bij.”) en scoorde zo zijn eerste overwinning van het seizoen. “Dit had ik nooit verwacht na zo’n mislukte kwalificatie. Ik ben heel blij. Het is echt een boost voor mijn zelfvertrouwen.”

 

In de lange race op zondag (23 ronden) beet de FE Racing-coureur zich opnieuw vast in de materie. Waar de concurrentie crashte, spinde, een valse start beging of te ver buiten de lijnen reed, hield Wolf Nathan zijn hoofd koel. Nadat de rook was opgetrokken zat hij aan de staart van zijn concurrenten. “Ik ben druk gaan zetten en dat had binnen een paar ronden effect. Ze maakten fouten of spinden.”

 

‘Met verstand gereden’

 

Opnieuw lag de coureur van FE Racing aan de leiding in de B-wertung. “Toen ik dat in de gaten kreeg, heb ik de race met m’n verstand uitgereden. Toen concurrent Bill Barazetti in mijn achteruitkijkspiegel verscheen, heb ik nog even twee ronden aangezet. Ik pakte weer 3 seconden voorsprong en kon de race eenvoudig uitrijden”, aldus de rijder die dit seizoen wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel.

 

Daarom maakten de racefans ook op zondag kennis met de spagaatsprong van Wolf Nathan tijdens de podiumceremonie; een gekkigheidje ontstaan in de tijd dat Wolf succesvol in de Supercar Challenge racete met Jaap van Lagen. “We wilden eens wat anders doen dan anders”, lacht Wolf. “En na zo’n superweekend mag het zeker.” Door de dubbele overwinning, goed voor 30 punten, loopt de coureur van FE Racing in op de nummer twee in de tussenstand.

 

FE Racing ondersteunt Project MinE en de Stichting ALS.

 

Tussenstand Porsche Carrera Cup B-wertung: 1. Rolf Ineichen 168; 2. Ralf Bohn 165; 3. Wolf Nathan 158