NIEUWS

DOOR OVERWINNING GEKLOMMEN NAAR TWEEDE PLAATS

Op de Lausitzring, het a-typische circuit met de kombochten nabij Dresden, tekende Wolf Nathan voor één van de sterkste optredens in de Duitse Porsche Carrera Cup. Zonder hulp van tractiecontrole en ABS durft FE Racing-coureur het aan slicks te kiezen op de meer natte dan droge baan. De karaktervolle bandenkeuze brengt Wolf dubbel succes: derde op zaterdag, een eclatante overwinning op zondag.

“Dit was toch wel één van mijn beste races tot nu toe”, geniet Wolf Nathan hardop na zijn zege in de hoofdrace. Net als een dag ervoor ligt de Lausitzring er zondags halfnat bij, of eigenlijk behoorlijk nat. “Tijdens de motorrace vooraf aan onze race zag ik al snel een droog spoor ontstaan. Ik dacht: als er 35 Porsches overheen gaan, dan ligt er na 5 rondjes een droog spoor. Ik besloot de gok te nemen en op slicks te starten.”

‘Stukken sneller’
De coureur van FE Racing onderscheidt zich hiermee van de concurrentie, die allemaal de veilige keuze voor regenbanden maken. Na een behoudende start ontstaat inderdaad een droge lijn en na een handvol ronden speert Wolf weg van zijn concurrenten in de gentleman klasse. “Ik was echt stukken sneller, zonder dat ik hoefde te forceren.” 

De opmars duurt voort totdat hij zich meldt aan de achterzijde van teamgenoot Jochen Habets, die wel sneller is dan de man voor hem, maar lang de tijd neemt om de passeeractie in te zetten. “Ondertussen zag ik mijn concurrent Daniël Alleman steeds dichterbij komen...” Wolf duwt zijn teamgenoot een aantal bochten op en inspireert hem om de inhaalactie te maken. “Toen was ik er ook voorbij en reed in een paar ronden weer weg van Alleman.”

Buit is binnen
Na een safetycar interventie gaat het nog harder regenen. Voor de wedstrijdleiding teken om de race voortijdig af te vlaggen. Voor Wolf maakt het niet uit, de buit is binnen: zijn derde overwinning in vier races (26e algemeen). “Helemaal geweldig. Vooral de manier waarop voelt heel goed. Ik heb me op slicks staande gehouden onder natte omstandigheden; het ging echt heel lekker!”

Tezamen met de derde plaats (27e algemeen) in de zaterdagse race vergaart Wolf zoveel punten dat hij Ralf Bohn passeert in de stand en daarmee de tweede plaats overneemt in de B-wertung. “Sinds de races op de Norisring begrijp ik hoe je moet rijden met dit type Porsche 911: heel smooth en strak. En dat probeer ik in de praktijk te brengen”, aldus de coureur die dit seizoen wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel.

Knokken om titel
De eclatante resultaten van de laatste tijd hebben er ook voor gezorgd dat het gat met klassementsleider Rolf Ineichen is geslonken tot 30 punten. Met nog vier races te gaan, waarbij 80 punten zijn te verdienen, is Wolf ineens in de positie om te knokken voor de titel bij de gentlemen rijders. “Het belooft een mooie finale te worden. Maar de titel is voorlopig geen doel op zich. Ik blijf vooral mijn ding doen en dan zien we wel hoever ik kom.” Komend weekeinde racet Wolf voor de 8e (en voorlaatste) ronde van de Porsche Carrera Cup op de Sachsenring en komt ook in actie tijdens de ADAC GT Masters. Een dubbel programma dus! “Dat wordt genieten!”

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

Tussenstand Porsche Carrera Cup B-wertung: 1. Rolf Ineichen 224; 2. Wolf Nathan 194; 3. Ralf Bohn 189.