NIEUWS

DERDE ZEGE OP RIJ GLIPT DOOR DE VINGERS

Met twee ronden voorsprong leek de winst in de 4 uur van Zandvoort een formaliteit voor FE Racing. Een technisch defect besliste anders. Net voor de helft moest Wolf Nathan de Porsche GT3 Cup in de pitstraat parkeren. “Balen joh, want we hadden deze race met vier vingers in de neus gewonnen.”

Zo glipte de derde zege op rij in het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) door de vingers van Wolf Nathan en Jaap van Lagen. In het vorige jaar zegevierde het duo al in de Zandvoort 500 en al vroeg in 2012 vormde ook de Nieuwjaarsrace een gewillige prooi. “Nu moeten we in de Final 4 het kampioenschap maar binnenhalen”, keek Wolf Nathan vooruit naar de laatste wedstrijd uit het WEK op 4 maart.

De FE Racing voorman moest alle zeilen bijzetten om de Porsche op de baan te houden op het moment dat de flens van het linkerachterwiel afbrak. “Het gebeurde in het Scheivlak. De auto maakte ineens een rare zwieper, maar ik had ‘m snel weer in de greep. Eerst dacht ik aan een lekke band, maar het wiel hing erbij. Einde verhaal.”

Om überhaupt te kunnen starten moest alle improvisatietalent van FE Racing worden aangesproken. Zaterdagochtend rond 10.00 uur vernam Wolf dat de V8 Start van team Mad & Daring niet beschikbaar was. “Ik heb meteen Wolfgang Land gebeld, verteld wat er aan de hand was en tien minuten later belde hij terug dat ze eraan kwamen. Geweldig toch?”

De ervaren Porsche preperateur uit Niederdreisbach (bij Bonn) trommelde in allerijl een servicecrew op, inclusief mevrouw Land, en toog met een Porsche GT3 Cup richting Zandvoort. “Op zondagochtend hebben we de laatste details voor elkaar gemaakt”, schetst Wolf. “Ik heb de banden gedaan, Jaap heeft stickers gepakt en de gordels op maat gemaakt. De monteurs monteerden ‘nog even’ een sneltanksysteem.”

De missie slaagde uitstekend met een tweede trainingstijd en de dominantie tijdens de opmerkelijke race. “Zandvoort leek wel een stratencircuit. Het sneeuw en ijs had het tot een smal baantje gemaakt. Je moest wel opletten, want op sommige plaatsen was het verraderlijk glad. Desondanks ging het hartstikke lekker. Ik voelde me heerlijk in de Porsche.”

De beloning voor de inzet van Land Motorsport en de snelheid van Jaap en Wolf bleef helaas uit. Ondanks de uitval staat de equipe van FE Racing nog altijd bovenaan in het Winter Endurance Kampioenschap. Op vijf punten volgen de winnaars van de 4 uur van Zandvoort Michael Tischner, Ulrich Beder en Matthias Tischner. Derde staat Duncan Huisman op zes punten.