NIEUWS

DERDE PLAATS DANKZIJ VLOEIENDE RIJDERSWISSEL

Tot nu toe was het tobben tijdens de zondagsrace van de ADAC GT Masters. Telkens als Antonios Wossos de Porsche overnam van Wolf Nathan gaf het duo tientallen seconden cadeau aan de concurrentie. De doorbraak volgde tijdens de zesde ronde op de Nürburgring dankzij een simpele aanpassing. “Ik geleid de gordels van Anton bij het wisselen. Dan weet hij zeker dat ze goed zitten.” De snelle stop sorteerde direct effect met een prachtige derde plaats bij de gentlemen.

De tweede uursrace van het weekeinde werd één van de heftigste wedstrijden uit de carriere van Wolf Nathan. Voor de start begon het te regenen boven de beroemde Eifelpiste; dan hard, dan weer zacht. De lucht oogde donker, maar de opklaring kondigde zich wel aan. “Ik besloot de gok te wagen door op slicks te vertrekken”, vertelt de coureur van FE Racing.

In het diepe
Wolf werd letterlijk en figuurlijk in het diepe gegooid. Eigenlijk lag er teveel water op de baan om met profielloze banden te kunnen racen. “Ik heb de hele trukendoos open moeten trekken: heel voorzichtig op het gas, shortshiften, zoeken naar de meest droge lijn... Het was keihard werken om de Porsche op de baan te houden. Ik moest echt 200% scherp zijn”, aldus de coureur die wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel.

De condities waren zo zwaar dat de FE Racing-coureur in de openingsfase twee keer een pirouette draaide, alvorens profijt te ondervinden van de gewaagde bandenkeuze. “Met de wijsheid achteraf waren regenbanden misschien wel beter geweest. Niettemin: toen ik het stuur overgaf na de maximale rijtijd, zaten we aan de staart bij de concurrentie.”

Direct prijs
Na de snelle pitstop verschalkte teamgenoot Antonios in het duel met de andere amateurs één concurrent, terwijl een ander duo crashte op de inmiddels droge baan. Dit bleek voldoende om de Porsche 911 GT3R naar een derde plaats te dirigeren (17e algemeen). “Geweldig toch?”, jubelde Wolf kort na de finish. “De eerste geslaagde rijderswissel en dan direct prijs!” 

In de uursrace op zaterdag rolde een vijfde plaats uit de bus (22e algemeen). “Anton start en ik rijd het tweede deel, met alleen maar professionals als tegenstanders. Waarbij de pro’s ook nog de maximale rijtijd volmaken”, legt Wolf uit. “Onze kansen liggen altijd op de zondag en die hebben we nu maar mooi verzilverd en zo tegelijk onze derde plaats in de tussenstand verstevigd.”

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

Tussenstand ADAC GT Masters Gentlemen (na 6 van 8 evenementen):
1. Herbert Handlos 376,5 pnt. 2. Domonic Jöst 291; 3. Wolf Nathan/Antonios Wossos 280 pnt.