NIEUWS

CONSTANT EN OP DE GRENS IN DE PUNTEN RIJDEN

De Lausitzring is een circuit met een snuifje Indycar vanwege de muur die op verschillende secties begint waar het asfalt ophoudt. “Ik heb geprobeerd om constant én op de grens te rijden”, vertelt Wolf Nathan. Op de technische piste nabij Magdenburg behaalde de coureur van FE Racing twee keer een vierde plaats bij de Gentlemen en scoorde zo nuttige punten voor het kampioenschap in de ADAC GT Masters.

In de hoofdrace op zondag hoorde Wolf boven de brullende zescilinder van de Porsche 911 GT3-R opeens een schurend geluid. “Ik wist direct wat het was: de achterspoiler raakte de muur”, gniffelt Wolf, die dit seizoen wordt gesteund door Uponor, Nathan Group, Sitecom en Fresh 'n Rebel. “Dan merk je dat je op de grens rijdt. Iets dikker raken en je loopt de kans heel hard de muur in te gaan, geen contact betekent dat het nog iets harder had gekund.”

‘Ging lekker’
In beide races concentreerde de coureur uit Elst zich op zo constant mogelijke rondetijden.     Wolf draaide vele ronden in de 1:23 min., zo’n anderhalve tel achter de professionals in het veld. “Het ging erg lekker dit weekeinde. Na vijf rondjes had ik de snelheid weer te pakken, terwijl ik al bijna een jaar niet op de Lausitzring was geweest.”

Ondanks zijn messcherpe rijden moest Wolf toezien hoe de concurrentie met een Chevrolet Corvette in het voordeel was op deze baan. Door de hoge topsnelheid pakten zij een voordeel van 0,7 sec. ten opzichte van de zwart met gele Porsche 911 GT3-R. “En dat rijd je nooit meer dicht in een rondje.”

‘Aankomen en punten pakken’
Wolf en zijn Griekse teamgenoot Antonios Wossos finishten zowel zaterdag en zondag als 19e algemeen, beide keren goed voor een vierde plaats bij de gentlemen. Op zondag verloor het duo kostbare tijd door een verre van vlekkeloze rijderswissel, toen Antonios Wossos het stuur overnam. “Voor Antonios zelf is het ook vervelend, want na zo’n begin is het niet fijn racen.”

Het resultaat mocht er niettemin zijn, want door beide races te finishen en veel punten te vergaren zijn Wolf Nathan en Antonios Wossos gestegen naar de tweede plaats in het klassement voor de gentleman. “Elke wedstrijd aankomen en punten pakken is héél belangrijk, dat weet ik uit de Porsche Carrera Cup. We zijn goed op weg voor een mooi resultaat aan het einde van het seizoen”, besluit Wolf.

FE Racing ondersteunt Project MinE en de Stichting ALS.